ABA: Crno-bijeli spremni za Budućnost!

Svaki poen moramo krvavo zaraditi! U okviru 19. kola regionalne ABA lige, košarkaši Partizana dočekuju podgoričku Budućnost u nedelju od 19 časova, u hali "Aleksandar Nikolić".  Partizan pred Budućnost: Pejdž i Gagić se vraćaju, Zagorac pod znakom pitanja. . .  Stanje u taboru crno-belih pred veoma bitan meč u ABA ligi.

Košarka 10.02.2019 | 12:30
ABA: Crno-bijeli spremni za Budućnost!
Aktuelni šampion "Jadrana" dolazi na noge Partizanu. Kao i za većinu mečeva u kojima nastupa beogradski Partizan, očekuje da se tribine hale "Aleksandar Nikolić" budu popunjene do poslednjeg mesta.

"Očekuje nas utakmica protiv evroligaša, veoma kvalitetne ekipe koja ima ambiciju da i sledeće godine igra u najjačem evropskom takmičenju. Znamo da će nam biti teško, znamo da se moramo boriti za svaku loptu i znamo da ćemo svaki poen morati krvavo da zaradimo. Odbrana, napad, detalji, vrhunska koncentracija...sve će biti od ogromne važnosti, ali ništa od toga bez srca i karaktera." rekao je Andrea Trinkijeri.

Bek šuter i zamenik kapitena Partizana, Vanja Marinković, izjavio je:

"Budućnost je tim koji čini veliki broj veoma, veoma, talentovanih i iskusnih pojedinaca. Promenili su dosta toga od početka sezone i kako utakmce prolaze, oni igraju sve bolje. Sutra u našoj igri ne sme da bude praznog hoda, jer će svaki taj trenutak Budućnost umeti da kazni. Samo ako budemo na našem maksimumu, možemo da se nadamo pobedi." ističe Marinković.

Budućnost je u prvom duelu ove sezone savladala Partizan u "Morači" rezultatom 75:71, tako da će izabranici Andree Trinkijerija na parket izaći izuzetno motivisani.

Partizan pred Budućnost: Pejdž i Gagić se vraćaju, Zagorac pod znakom pitanja! Stanje u taboru crno-belih pred veoma bitan meč u ABA ligi.

Partizan od 19 časova igra protiv Budućnosti jednu od odlučujućih utakmica kada je raspored od drugog do četvrtog mesta u ABA ligi u pitanju pred ulazak u plej-of. Crno-beli imaju dobre vesti pred ovaj meč jer će Andrea Trinkijeri moći da računa na Markusa Pejdža i Đorđa Gagića, rečeno je MOZZART Sportu.

I Pejdž i Gagić su propustili utakmicu protiv Albe u Berlinu. Gagić je ostao u Beogradu zbog prehlade, Pejdž je otputovao, ali nije zaigrao iz sličnog razloga. Očigledno su se obojica oporavila na vreme i Trinkijeri će moći da računa na njih.

Gagić je u poslednje vreme pokazao solidnu formu u igri ispod koša, dok je Pejdž proigrao posle dolaska Aleksa Renfroa i sada se nalazi najviše na poziciji beka.

Jedini znak pitanja stoji kod Radeta Zagorca. Ovaj igrač je veoma bitan za igru crno-belih, ali se ove sezone dosta mučio sa povredama. 

Poslednju je zadobio protiv Ritasa na utakmici u Beogradu. Nije igrao protiv Albe iz tog razloga. Videćemo da li će Rade uspeti dovoljno da se oporavi da bi bio spreman za Podgoričane. Ukoliko bude, biće to prilično "pojačanje" za crno-bele pred ovaj izuzetno bitan meč u kom će Trinkijerijev sastav juriti pobedu od pet ili više poena razlike.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar