Богдану поклон и комплименти од легенде!

Репрезентативац Србије имаће лепу успомену на дуел Сакраменто Кингса и Мајами Хита.

Кошарка 09.02.2019 | 17:15
Богдану поклон и комплименти од легенде!
"Волим твој стил и самопоуздање с којим играш".

Ово је Богдану Богдановићу написао Двејн Вејд, на једној од патика у којима је одиграо опроштајну утакмицу у Сакраменту.

Легендарни бек, који је у каријери освојио три шампионска прстена и мноштво индивидуалних признања, поклоном и посветом је одао признање српском беку, поручивши му да се у његовој другој НБА сезони, налази на правом путу.

Богдан је у ноћи између петка и суботе допринео победи Кингса над Мајамијем са 16 поена, пет скокова и четири асистенције, а Вејд је остварио готово идентичан учинак (15/4/4).

Првак НБА 2006, 2012. и 2013, који је 95 одсто професионалне каријере провео у дресу Мајамија, у својој 38. години игра последњу сезону и у сваком граду се на симболичан начин опрашта од публике и противника.

Другу патику поклонио је Богдановом добром пријатељу и одличном шутеру Бадију Хилду, док је са плејмејкером Френком Мејсоном разменио дресове.

Тиме је Вејд послао још једну важну поруку и још једном осветлио филозофију до које се итекако држи у НБА:

"На млађима свет (лига) остаје. Будите најбољи што можете, угледајте се на мене и једног дана ме надмашите, а онда ви пренесите бакљу неким новим клинцима".

Вејд је на утакмици против Сакрамента имао и један забрињавајући моменат, када је у ваздуху изгубио контролу над својим телом и јако пао на леђа, ударивши о паркет и потиљком. Међутим, релативно брзо се придигао и после уобичајеног тестирања на потрес мозга у свлачионици, наставио игру!



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар