Bogdanu poklon i komplimenti od legende!

Reprezentativac Srbije imaće lepu uspomenu na duel Sakramento Kingsa i Majami Hita.

Košarka 09.02.2019 | 17:15
Bogdanu poklon i komplimenti od legende!
"Volim tvoj stil i samopouzdanje s kojim igraš".

Ovo je Bogdanu Bogdanoviću napisao Dvejn Vejd, na jednoj od patika u kojima je odigrao oproštajnu utakmicu u Sakramentu.

Legendarni bek, koji je u karijeri osvojio tri šampionska prstena i mnoštvo individualnih priznanja, poklonom i posvetom je odao priznanje srpskom beku, poručivši mu da se u njegovoj drugoj NBA sezoni, nalazi na pravom putu.

Bogdan je u noći između petka i subote doprineo pobedi Kingsa nad Majamijem sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Vejd je ostvario gotovo identičan učinak (15/4/4).

Prvak NBA 2006, 2012. i 2013, koji je 95 odsto profesionalne karijere proveo u dresu Majamija, u svojoj 38. godini igra poslednju sezonu i u svakom gradu se na simboličan način oprašta od publike i protivnika.

Drugu patiku poklonio je Bogdanovom dobrom prijatelju i odličnom šuteru Badiju Hildu, dok je sa plejmejkerom Frenkom Mejsonom razmenio dresove.

Time je Vejd poslao još jednu važnu poruku i još jednom osvetlio filozofiju do koje se itekako drži u NBA:

"Na mlađima svet (liga) ostaje. Budite najbolji što možete, ugledajte se na mene i jednog dana me nadmašite, a onda vi prenesite baklju nekim novim klincima".

Vejd je na utakmici protiv Sakramenta imao i jedan zabrinjavajući momenat, kada je u vazduhu izgubio kontrolu nad svojim telom i jako pao na leđa, udarivši o parket i potiljkom. Međutim, relativno brzo se pridigao i posle uobičajenog testiranja na potres mozga u svlačionici, nastavio igru!



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar