Опрез: Магла на путевима Српске

Магла јутрос смањује видљивост на путевима на подручју Бијељине, Бањалуке, Приједора, Добоја, Мркоњић Града, Зворника и Фоче, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 09.02.2019 | 08:40
Опрез: Магла на путевима Српске
У Федерацији БиХ /ФБиХ/ магла смањује видљивост на дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин, на магистралним путним правцима Тузла-Орашје, Теслић-Добој-Тузла и Цазин-Велика Кладуша, као и путеве у долинама Саве, Дрине, Босне и Уне.

Опасност од одрона повећана је на путним правцима Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча и Вишеград-Устипрача-Рогатица.

Возачима се савјетује и да буду опрезно због поледице које има на путевима у вишим предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

На дионицама на којима је изводе санациони радови измијењен је режим вожње, који је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије поштивање је обавезно.

На ауто-путу "9. јануар" Бањалука-Добој на петљи "Маховљани" измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице "Чатрња".

На магистралном путу од Ребровца према Челинцу и од Челинца према Котор Варошу возила саобраћају по измијењеном режиму вожње због радова који се изводе на овим дионицама, као и на магистралном путу Карановац-Црна Ријека гдје је у току санација клизишта.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну возила саобраћају једном траком на магистралном путу од Приједорске петље према Клашницама и преко надвожњака, док теретна возила не саобраћају преко надвожњака.

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, те Бањалука-Српске Топлице на дијелу од "Космоса" до Нуле, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Клашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице, док ће на регионалном путном правцу Обудовац-Лончари долазити до измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

У Бијељини је завршена изградња канализације на дијелу магистралног пута који пролази кроз град, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Клизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

У ФБиХ у току је реконструкција моста на дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно на улазу у Бугојно, због чега је саобраћај обустављен. Путничка и мања теретна возила преусмјеравају се кроз насеља Кула и Кандија, док је за теретна возила укупне масе веће од седам и по тона алтернативни правац Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због нестабилности моста на граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, док је због радова у Хрватској обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар