Oprez: Magla na putevima Srpske

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na području Bijeljine, Banjaluke, Prijedora, Doboja, Mrkonjić Grada, Zvornika i Foče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 09.02.2019 | 08:40
Oprez: Magla na putevima Srpske
U Federaciji BiH /FBiH/ magla smanjuje vidljivost na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin, na magistralnim putnim pravcima Tuzla-Orašje, Teslić-Doboj-Tuzla i Cazin-Velika Kladuša, kao i puteve u dolinama Save, Drine, Bosne i Une.

Opasnost od odrona povećana je na putnim pravcima Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica.

Vozačima se savjetuje i da budu oprezno zbog poledice koje ima na putevima u višim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Na dionicama na kojima je izvode sanacioni radovi izmijenjen je režim vožnje, koji je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštivanje je obavezno.

Na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj na petlji "Mahovljani" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja".

Na magistralnom putu od Rebrovca prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu vozila saobraćaju po izmijenjenom režimu vožnje zbog radova koji se izvode na ovim dionicama, kao i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka gdje je u toku sanacija klizišta.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu vozila saobraćaju jednom trakom na magistralnom putu od Prijedorske petlje prema Klašnicama i preko nadvožnjaka, dok teretna vozila ne saobraćaju preko nadvožnjaka.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, te Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od "Kosmosa" do Nule, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

U FBiH u toku je rekonstrukcija mosta na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila ukupne mase veće od sedam i po tona alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta na graničnom prelazu Brčko-Gunja obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar