ШПА: Виљареал тоне! Без побједе десети меч заредом!

Ваљадолид одолео Жутој подморници.  "Нула" Виљареала и Ваљадолида.  Фудбалери Ваљадолида и Виљареала одиграли су без голова у првом мечу 23. кола шпансе ЛаЛиге.

Фудбал 08.02.2019 | 23:40
ШПА: Виљареал тоне! Без побједе десети меч заредом!
Виљареал је био бољи, али је пропустио прилику да победом побољша пласман с обзиром да се "жута подморница" тренутно налази у зони испадања.

Најбоља шанса виђена је у финишу првог полувремена, када је Алфонсо Педраса шутирао искоса са леве стране са пет метара, али је голман Ђорди Масип одлично реаговао. Домаћа екипа није имала ниједну прилику која је вредна помена.

Уеску смо већ прежалили, тешко ће новајлија успети да се спасе испадања, а како ствари стоје, односно како Виљареал игра, никога не би требало да изненади уколико се Жута подморница придружи Уески у Сегунди догодине. Чета Хавија Каљеха није успела да добије ни десети меч заредом и што је још горе, одолео им је директан конкурент у борби за опстанак - Ваљадолид (0:0), који је задржао шест корака предности у односу са некадашњег полуфиналисту Лиге шампиона (1) и Лиге Европе (3). 

Није само резултат оно што треба да брине навијаче Виљареала, него и игра. Споро, углавном безидејно, чак на моменте без довољно жара и борбености. Било је прилика на обе стране, не сјајних, али их је било. Голмани Масип и Асенхо на висини задатка приликом тих покушаја...

Каљеха је поставио врло офанзивну и не баш уобичајену формацију 3-1-4-2. Покушао је на све начине да размрда своје момке. Није ишло. Ваљадолид је циљ испунио. Није победио, али није ни изгубио предност коју има у односу на Жуту подморницу. 

Мука за Виљареал није само овај реми, већ и распоред који следи. Севиља код куће, Атлетико Мадрид у гостима, а ту су и утакмице Лиге Европе са лисабонским Спортингом. 

Не звучи добро... 

Ваљадолид у наредном колу гостује Барселони, па онда дочекује Бетис. Не много лакши посао за тим са Зориље. 

ПРИМЕРА - 23. КОЛО

Петак

Ваљадолид - Виљареал 0:0

субота:

13.00 Хетафе – Селта
16.15 Атлетико Мадрид – Реал Мадрид
18.30 Еспањол – Рајо Ваљекано
20.45 Ђирона – Уеска

недеља:

12.00 Леганес – Бетис
16.15 Валенсија – Реал Сосиједад
18.30 Севиља – Еибар
20.45 Атлетик Билбао – Барселона

понедељак:

21.00 Алавес – Леванте

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар