ŠPA: Viljareal tone! Bez pobjede deseti meč zaredom!

Valjadolid odoleo Žutoj podmornici.  "Nula" Viljareala i Valjadolida.  Fudbaleri Valjadolida i Viljareala odigrali su bez golova u prvom meču 23. kola španse LaLige.

Fudbal 08.02.2019 | 23:40
ŠPA: Viljareal tone! Bez pobjede deseti meč zaredom!
Viljareal je bio bolji, ali je propustio priliku da pobedom poboljša plasman s obzirom da se "žuta podmornica" trenutno nalazi u zoni ispadanja.

Najbolja šansa viđena je u finišu prvog poluvremena, kada je Alfonso Pedrasa šutirao iskosa sa leve strane sa pet metara, ali je golman Đordi Masip odlično reagovao. Domaća ekipa nije imala nijednu priliku koja je vredna pomena.

Uesku smo već prežalili, teško će novajlija uspeti da se spase ispadanja, a kako stvari stoje, odnosno kako Viljareal igra, nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko se Žuta podmornica pridruži Ueski u Segundi dogodine. Četa Havija Kaljeha nije uspela da dobije ni deseti meč zaredom i što je još gore, odoleo im je direktan konkurent u borbi za opstanak - Valjadolid (0:0), koji je zadržao šest koraka prednosti u odnosu sa nekadašnjeg polufinalistu Lige šampiona (1) i Lige Evrope (3). 

Nije samo rezultat ono što treba da brine navijače Viljareala, nego i igra. Sporo, uglavnom bezidejno, čak na momente bez dovoljno žara i borbenosti. Bilo je prilika na obe strane, ne sjajnih, ali ih je bilo. Golmani Masip i Asenho na visini zadatka prilikom tih pokušaja...

Kaljeha je postavio vrlo ofanzivnu i ne baš uobičajenu formaciju 3-1-4-2. Pokušao je na sve načine da razmrda svoje momke. Nije išlo. Valjadolid je cilj ispunio. Nije pobedio, ali nije ni izgubio prednost koju ima u odnosu na Žutu podmornicu. 

Muka za Viljareal nije samo ovaj remi, već i raspored koji sledi. Sevilja kod kuće, Atletiko Madrid u gostima, a tu su i utakmice Lige Evrope sa lisabonskim Sportingom. 

Ne zvuči dobro... 

Valjadolid u narednom kolu gostuje Barseloni, pa onda dočekuje Betis. Ne mnogo lakši posao za tim sa Zorilje. 

PRIMERA - 23. KOLO

Petak

Valjadolid - Viljareal 0:0

subota:

13.00 Hetafe – Selta
16.15 Atletiko Madrid – Real Madrid
18.30 Espanjol – Rajo Valjekano
20.45 Đirona – Ueska

nedelja:

12.00 Leganes – Betis
16.15 Valensija – Real Sosijedad
18.30 Sevilja – Eibar
20.45 Atletik Bilbao – Barselona

ponedeljak:

21.00 Alaves – Levante

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar