Позив Ердогану да посјети Србију

Предсједник Републике Србије Александар Вучић и предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган су, у вечерашњем дугом и садржајном телефонском разговору, још једном нагласили своју чврсту опредијељеност да заједничким снагама обогаћују односе двеју земаља, који су већ на високом нивоу, како политички, тако и економски.

Србија 08.02.2019 | 22:51
Позив Ердогану да посјети Србију
Они су изразили увјерење да ће кроз рад Високог савјета за сарадњу, као и на друге начине, наставити да још снажније и одлучније унапређују свеукупне односе
и сарадњу у свим областима.

Предсједник Вучић је зато позвао предсједника Ердогана да ускоро посјети Србију, како би била одржана Друга сједница Високог савјета за сарадњу и били договорени нови елементи политичке и економске сарадње двеју земаља.

Александар Вучић је рекао да је подршка предсједника Ердогана турским инвестицијама у Србији од највећег значаја за снажење наше економије и бољи животни стандард грађана. Он је захвалио на новим инвестицијама компанија из Турске, рекавши да турски инвеститори у великом броју желе да их обојицу угосте приликом званичне посјете председника Ердогана Србији, као и да том приликом могу да отворе и нове погоне.

Председник Србије је, такође, захвалио предсједнику Ердогану на Закону о извозу јунетине из Србије у Турску, који је од непроцењивог значаја за српску пољопривреду. Он је још једном захвалио за подршку изградњи аутопута Београд - Сарајево, јер је боље инфраструктурно повезивање Србије и БиХ уједно и подршка миру и стабилности на Западном Балкану.

Српски предсједник још једном је истакао колико је била значајна посјета председника Ердогана Србији 2017. године, нагласивши да би током овогодишње посјете заједнички обиљежили и 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и Турске.

Предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган је истакао да је веома срећан што је трговинска размјена у 2018. години први пут премашила милијарду евра и да очекује да та размена буде још већа, посебно после усвајања Закона о слободној трговини са Србијом у турском парламенту.

Такође, предсједник Ердоган је рекао да подржава политику мира и стабилности у региону Западног Балкана, коју воде Србија и предсједник Вучић.

Ердоган је нагласио да ће Турска учинити све, не само да одржи, већ и да унаприједи изузетно пријатељске односе са Србијом.

(Телеграф.рс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЛаwАндОрдер

08.02.2019 22:42

Подршка! Добри односи са свима али на првом мјесту са комшијама. Турска је практично комшија, преко Бошњака и Албанаца. Англо-Саксонци све чине да бих земља и њихов регион били стабилни, зато су најуспјешнија цивилизација задњих 3 вијека, можда и дуже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

08.02.2019 22:42

А кад'ће Додо? Дуго био није .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

09.02.2019 06:26

Хоцемо ли слиједити Србију и у овоме примјеру или остати у своме тору

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХРОНИЧАР

09.02.2019 06:52

ТУРСКА ЈЕ ВЕЛИКА ЗЕМЉА И ЛИЈЕПО ЈЕ ИМАТИ ЈЕДНУ УСПЈЕШНУ И УЗЛАЗНУ САРАДЊУ И ТО СВЕ НА ЈЕДНОМ ВИСОКОМ НИВОУ. САМО АЈДЕ ДА ДАЧИЋ ОПЕТ НЕ ЗАПЈЕВА КО ПРОШЛИ ПУТА, ШТО ЈЕ ПРЕВИШЕ , ПРЕВИШЕ ЈЕ, САМО СУ МУ ЈОШ ФАЛИЛЕ ДИМИЈЕ ДОК ПЈЕВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

09.02.2019 07:35

Добро дос'о, Предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

турске општине

09.02.2019 08:23

Хоће ли Ердоган примити Обрена Петровића и Бориса Јеринића

ОДГОВОРИТЕ