Први човјек ЦСКА-а: На вези сам са Теодосићем...

Када је вест из Лос Анђелеса стигла и до Москве, колеге су затражиле коментар од првог човека ЦСКА и добиле симпатичан одговор: "Теодосић је кошаркашки геније".

Кошарка 10.02.2019 | 10:30
Први човјек ЦСКА-а: На вези сам са Теодосићем...
Када је вест о "ослобођењу" Милоша Теодосића из калифорнијског заборава стигла до Москве, из које је пре нешто више од годину и по дана један од најбољих играча у новијој историји Евролиге отпутовао у најјачу лигу света, руске колеге имале су спремно питање за финансијера ЦСКА.

Андреј Ватутин као да је то очекивао.

"Разговарали смо мало пре истека рока за трејдове у НБА и рекао ми је да постоји могућност да ће бити трејдован. Нисмо разговарали месецима пре тога и када сам јуче (у четвртак) позвао Милоша, он је већ био 'вејвован'. Тако да... упознат сам са ситуацијом", рекао је први човек ЦСКА, у чијем је дресу капитен наше репрезентације наступао од 2011. до 2017. године.

Теодосић (31) бележио је свега 3,2 поена, 2,1 асистенцију и 1,1 скок на 15 мечева у дресу Лос Анђелес Клиперса ове сезоне пре него је последњег дана "прелазног рока" у НБА лиги био исплаћен и потом ослобођен обавеза. Као члан ЦСКА, Теодосић је освојио Евролигу 2016. године, уз пет шампионских титула у ВТБ лиги. Са репрезентацијом Србије освојио је сребрне медаље на Олимпијским играма у Бразилу 2016, Светском првенству у Шпанији 2014. и Европском првенству у Пољској 2009. године.

Таман када су помислили да имају "бреакинг" вест за своје уреднике…

"Али, то је шала, наравно...", охладио је Ватутин атмосферу у просторији.

"Теодосић је кошаркашки геније и, нажалост, прекасно је одлучио да оде у НБА. Све те повреде... Боље је увек када млади и здрави дебитујете у таквој лиги. Али, не би требало да се каје", наставио је заклети "армејац", чијим напорима ЦСКА сваке године има један од најјачих буџета у европској кошарци.

Потом је закључио…

"Нисмо разматрали његов повратак у ЦСКА. Наш састав је попуњен. Тако да је најбоље да причате директно са Милошем о његовим плановима за будућност и томе да ли ће се вратити ове сезоне и играти кошарку или одлучити да тренира, ради и спреман дочека утакмице репрезентације Србије на Светском првенству", изјавио је Ватутин, који је, очигледно, "орлове" већ уписао међу учеснике Мундобаскета у Кини.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар