Prvi čovjek CSKA-a: Na vezi sam sa Teodosićem...

Kada je vest iz Los Anđelesa stigla i do Moskve, kolege su zatražile komentar od prvog čoveka CSKA i dobile simpatičan odgovor: "Teodosić je košarkaški genije".

  • Sport
  • Košarka


Kada je vest o "oslobođenju" Miloša Teodosića iz kalifornijskog zaborava stigla do Moskve, iz koje je pre nešto više od godinu i po dana jedan od najboljih igrača u novijoj istoriji Evrolige otputovao u najjaču ligu sveta, ruske kolege imale su spremno pitanje za finansijera CSKA.

Andrej Vatutin kao da je to očekivao.

"Razgovarali smo malo pre isteka roka za trejdove u NBA i rekao mi je da postoji mogućnost da će biti trejdovan. Nismo razgovarali mesecima pre toga i kada sam juče (u četvrtak) pozvao Miloša, on je već bio 'vejvovan'. Tako da... upoznat sam sa situacijom", rekao je prvi čovek CSKA, u čijem je dresu kapiten naše reprezentacije nastupao od 2011. do 2017. godine.

Teodosić (31) beležio je svega 3,2 poena, 2,1 asistenciju i 1,1 skok na 15 mečeva u dresu Los Anđeles Klipersa ove sezone pre nego je poslednjeg dana "prelaznog roka" u NBA ligi bio isplaćen i potom oslobođen obaveza. Kao član CSKA, Teodosić je osvojio Evroligu 2016. godine, uz pet šampionskih titula u VTB ligi. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016, Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. i Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

Taman kada su pomislili da imaju "breaking" vest za svoje urednike…

"Ali, to je šala, naravno...", ohladio je Vatutin atmosferu u prostoriji.

"Teodosić je košarkaški genije i, nažalost, prekasno je odlučio da ode u NBA. Sve te povrede... Bolje je uvek kada mladi i zdravi debitujete u takvoj ligi. Ali, ne bi trebalo da se kaje", nastavio je zakleti "armejac", čijim naporima CSKA svake godine ima jedan od najjačih budžeta u evropskoj košarci.

Potom je zaključio…

"Nismo razmatrali njegov povratak u CSKA. Naš sastav je popunjen. Tako da je najbolje da pričate direktno sa Milošem o njegovim planovima za budućnost i tome da li će se vratiti ove sezone i igrati košarku ili odlučiti da trenira, radi i spreman dočeka utakmice reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu", izjavio je Vatutin, koji je, očigledno, "orlove" već upisao među učesnike Mundobasketa u Kini.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.