Србију неће водити амбасаде

Док сам ја предсједник Србије, политику земље ће водити грађани Србије преко својих изабраних представника, а не стране амбасаде.

Србија 08.02.2019 | 22:08
Србију неће водити амбасаде
То је поручио предсједник Србије Александар Вучић.

На питање новинара како тумачи то што се, док он обилази Србију и тражи од људи да му кажу шта још може да се уради, за то вријеме у Београду Сергеј Трифуновић и представници дијела опозиције састају са представницима америчке амбасаде, он је одговорио: 

"То ме не интересује. Видио сам у новинама. Док сам предсједник Србије, поштоваћемо све амбасаде и амбасадоре, али политику Србије ће водити грађани Србије преко својих изабраних грађана. То је све што могу да кажем, а шта раде други - нека раде шта хоће. Немам проблем са тим", рекао је Вучић новинарима послије посјете фабрици "Јумко", којом је завршио обилазак Пчињског округа. 

Он је подсјетио да су некада поједини амбасадори добијали дневни ред сједница владе прије него што су га знали и министри. 

"Данас могу у Службеном гласнику да читају о одлукама владе, а дневни ред не добијају, а о одлукама предсједника да и не говорим", истакао је он и закључио: 

"Србија је слободна и независна земља, а шта други раде, то је њихова ствар".

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Доста је висе

09.02.2019 09:58

Браво предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.02.2019 11:15

Ма немој? Ти си са својим ментором Сесељем обилазио све амбасаде да срусис “жуте”а и сад си дао 2мил.долара Клинтоновој за кампању.Цути лазовцино невидјена и не фарбај ту крезубу боранију.