Srbiju neće voditi ambasade

Dok sam ja predsjednik Srbije, politiku zemlje će voditi građani Srbije preko svojih izabranih predstavnika, a ne strane ambasade.

Srbija 08.02.2019 | 22:08
Srbiju neće voditi ambasade
To je poručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara kako tumači to što se, dok on obilazi Srbiju i traži od ljudi da mu kažu šta još može da se uradi, za to vrijeme u Beogradu Sergej Trifunović i predstavnici dijela opozicije sastaju sa predstavnicima američke ambasade, on je odgovorio: 

"To me ne interesuje. Vidio sam u novinama. Dok sam predsjednik Srbije, poštovaćemo sve ambasade i ambasadore, ali politiku Srbije će voditi građani Srbije preko svojih izabranih građana. To je sve što mogu da kažem, a šta rade drugi - neka rade šta hoće. Nemam problem sa tim", rekao je Vučić novinarima poslije posjete fabrici "Jumko", kojom je završio obilazak Pčinjskog okruga. 

On je podsjetio da su nekada pojedini ambasadori dobijali dnevni red sjednica vlade prije nego što su ga znali i ministri. 

"Danas mogu u Službenom glasniku da čitaju o odlukama vlade, a dnevni red ne dobijaju, a o odlukama predsjednika da i ne govorim", istakao je on i zaključio: 

"Srbija je slobodna i nezavisna zemlja, a šta drugi rade, to je njihova stvar".

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dosta je vise

09.02.2019 09:58

Bravo predsjednice.

ODGOVORITE
Name

Re

09.02.2019 11:15

Ma nemoj? Ti si sa svojim mentorom Seseljem obilazio sve ambasade da srusis “žute”a i sad si dao 2mil.dolara Klintonovoj za kampanju.Cuti lazovcino nevidjena i ne farbaj tu krezubu boraniju.