Успјеле су: Александра и Олга избациле и Хрватску!

Олга и Александра елиминисале Хрватице и одвеле Србију у плеј-оф! Српске тенисерке Олга Даниловић и Александра Крунић донеле су победу Фед куп репрезентацији Србије над Хрватском мечом у дублу.  Само данас провеле су сате на терену, али се нису предале: Србија - Хрватска 2:1, наше тенисерке ће у суботу играти финале у Бату.

Тенис 08.02.2019 | 18:30
Успјеле су: Александра и Олга избациле и Хрватску!
Олга и Александра су савладале Ану Коњух и Дарију Јурак после преокрета резултатом 2-1, по сетовима 1:6, 6:1, 6:4 после једног часа и 35 минута игре.

Српкиње нису дозволиле да веома убедљиво изгубљен први сет утиче на њих и потпуно су доминирале у другом делу игре, а одлука је пала на трећу деоницу меча.

После неколико неизвесних гемова без брејк лопти Крунићева и Даниловићева су дошле до своје прве у трећем сету и искористиле. Хрватице су имале прилику да изједначе на 4:4, али нису искористиле предност од 0:30 у ритерн гему, што им је уједно била и последња шанса за преокретом.

У последњем мечу квалификација за плеј-оф и попуну Светске групе Фед купа Србији је први од два потребна бода донела Даниловићева победом над Јаном Фетом од 2-1, да би истим резултатом Хрватској донела изједначење Дона Векић победом над Крунићевом.

Српске тенисерке су претходно победиле Турску и Грузију, те се палсирале у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године, који је на програму 20. и 21. априла, а успут и елиминисале колегинице из Хрватске у борби за поменуто доигравање.

У среду Грузију, у четвртак Турску, у петак Хрватску, у суботу - надамо се - било Британију, било Мађарску!

Наше тенисерке забележиле су и трећу победу у Групи Б у британском Бату, после драматичног дербија са Хрватицама, што им је донело финални меч вредан пробоја у плеј-оф за повратак у Светску Б групу ФЕД купа.

Са ким ће се селекција коју предводи Татјана Јачменица састати у четвртом "тромечу" сазнаћемо касније у петак када буде почео дуел непоражених тимова из Групе А, а то су Велика Британија и Мађарска. Ко буде бољи, изаћи ће "на црту" Александри, Олги, Ивани и Нини.

Данас су на тврдој подлози у дворани, коју су Британке изабрале за организацију турнира И групе Евро-афричке зоне, излазиле само Александра и Олга, које су после исцрпљујућих мечева у синглу завршених у три сета - скупиле снагу, вољу и мотивацију да заједно нападну и одморни хрватски дубл Ана Коњух/Дарија Јурак.

Њих две нису наступале у сингл мечевима раније у петак, већ су "као запете пушке" чекале своју шансу у одлучујућем сусрету за случај да резултат буде 1:1, када је "мајсторица" почела Хрватице су убедљиво освојиле први сет и стигле на поен од првог места у Групи Б и пласмана у финале, али...

Као и много пута до сада, када је требало бранити боје Србије, наше ФЕД куп репрезентативке оставиле су срце на терену и вратиле се из наизглед безизлазне ситуације: Крунић/Даниловић - Коњух/Јурак 1:6, 6:1, 6:4, за коначних: Србија - Хрватска 2:1!

Резултати:

Србија - Хрватска 1:0 (Олга Даниловић - Јана Фет 2:6, 6:2, 7:6)
Србија - Хрватска 1:1 (Алекасндра Крунић - Дона Векић 6:1, 5:7, 1:6)
Србија - Хрватска 2:1 (Крунић/Даниловић - Коњух/Јурак 1:6, 6:1, 6:4)

Олга је играла два сата и 25 минута против Јане Фет, спасила меч лопту и комплетирала преокрет за 1:0, после чега је Александра повела против фаворизоване Доне Векић, али изгубила наредна два сета после сат и 49 минута борбе, да би се после кратког одмора и истезања вратила на терен и са млађом земљакињом борила још сат и 34 минута до коначне победе.

Браво, браво, браво!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар