Uspjele su: Aleksandra i Olga izbacile i Hrvatsku!

Olga i Aleksandra eliminisale Hrvatice i odvele Srbiju u plej-of! Srpske teniserke Olga Danilović i Aleksandra Krunić donele su pobedu Fed kup reprezentaciji Srbije nad Hrvatskom mečom u dublu.  Samo danas provele su sate na terenu, ali se nisu predale: Srbija - Hrvatska 2:1, naše teniserke će u subotu igrati finale u Batu.

Tenis 08.02.2019 | 18:30
Uspjele su: Aleksandra i Olga izbacile i Hrvatsku!
Olga i Aleksandra su savladale Anu Konjuh i Dariju Jurak posle preokreta rezultatom 2-1, po setovima 1:6, 6:1, 6:4 posle jednog časa i 35 minuta igre.

Srpkinje nisu dozvolile da veoma ubedljivo izgubljen prvi set utiče na njih i potpuno su dominirale u drugom delu igre, a odluka je pala na treću deonicu meča.

Posle nekoliko neizvesnih gemova bez brejk lopti Krunićeva i Danilovićeva su došle do svoje prve u trećem setu i iskoristile. Hrvatice su imale priliku da izjednače na 4:4, ali nisu iskoristile prednost od 0:30 u ritern gemu, što im je ujedno bila i poslednja šansa za preokretom.

U poslednjem meču kvalifikacija za plej-of i popunu Svetske grupe Fed kupa Srbiji je prvi od dva potrebna boda donela Danilovićeva pobedom nad Janom Fetom od 2-1, da bi istim rezultatom Hrvatskoj donela izjednačenje Dona Vekić pobedom nad Krunićevom.

Srpske teniserke su prethodno pobedile Tursku i Gruziju, te se palsirale u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, koji je na programu 20. i 21. aprila, a usput i eliminisale koleginice iz Hrvatske u borbi za pomenuto doigravanje.

U sredu Gruziju, u četvrtak Tursku, u petak Hrvatsku, u subotu - nadamo se - bilo Britaniju, bilo Mađarsku!

Naše teniserke zabeležile su i treću pobedu u Grupi B u britanskom Batu, posle dramatičnog derbija sa Hrvaticama, što im je donelo finalni meč vredan proboja u plej-of za povratak u Svetsku B grupu FED kupa.

Sa kim će se selekcija koju predvodi Tatjana Jačmenica sastati u četvrtom "tromeču" saznaćemo kasnije u petak kada bude počeo duel neporaženih timova iz Grupe A, a to su Velika Britanija i Mađarska. Ko bude bolji, izaći će "na crtu" Aleksandri, Olgi, Ivani i Nini.

Danas su na tvrdoj podlozi u dvorani, koju su Britanke izabrale za organizaciju turnira I grupe Evro-afričke zone, izlazile samo Aleksandra i Olga, koje su posle iscrpljujućih mečeva u singlu završenih u tri seta - skupile snagu, volju i motivaciju da zajedno napadnu i odmorni hrvatski dubl Ana Konjuh/Darija Jurak.

Njih dve nisu nastupale u singl mečevima ranije u petak, već su "kao zapete puške" čekale svoju šansu u odlučujućem susretu za slučaj da rezultat bude 1:1, kada je "majstorica" počela Hrvatice su ubedljivo osvojile prvi set i stigle na poen od prvog mesta u Grupi B i plasmana u finale, ali...

Kao i mnogo puta do sada, kada je trebalo braniti boje Srbije, naše FED kup reprezentativke ostavile su srce na terenu i vratile se iz naizgled bezizlazne situacije: Krunić/Danilović - Konjuh/Jurak 1:6, 6:1, 6:4, za konačnih: Srbija - Hrvatska 2:1!

Rezultati:

Srbija - Hrvatska 1:0 (Olga Danilović - Jana Fet 2:6, 6:2, 7:6)
Srbija - Hrvatska 1:1 (Alekasndra Krunić - Dona Vekić 6:1, 5:7, 1:6)
Srbija - Hrvatska 2:1 (Krunić/Danilović - Konjuh/Jurak 1:6, 6:1, 6:4)

Olga je igrala dva sata i 25 minuta protiv Jane Fet, spasila meč loptu i kompletirala preokret za 1:0, posle čega je Aleksandra povela protiv favorizovane Done Vekić, ali izgubila naredna dva seta posle sat i 49 minuta borbe, da bi se posle kratkog odmora i istezanja vratila na teren i sa mlađom zemljakinjom borila još sat i 34 minuta do konačne pobede.

Bravo, bravo, bravo!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar