Солари: Посао фудбалера је давање 100% за клуб!

Тренер фудбалера Реал Мадрида Сантијаго Солари, осврнуо се на "Случај Иско" током већег дела конференције за медије уочи утакмице против Атлетика.

Фудбал 09.02.2019 | 12:45
Солари: Посао фудбалера је давање 100% за клуб!
Обраћање новинарима је отворио изражавањем саучешћа због трагедије у Фламенгу.

Затим је уследио низ питања о Иску Аларкону који је јавно изразио незадовољство својим тренутним положајем у Реалу.

"Иско неће играти против Атлетика због проблема са леђима. Посао професионалног фудбалера је да тренира и даје 100% својих могућности у корист екипе. Наша екипа је јако добра, сваки од наших играча ради напорно на сваком тренингу, како би у свакој утакмици тим био у првом плану. Као што то раде сада.", почео је Солари.

О поређењу са тренером Атлетика, Дијегом Симеонеом:

"Ценим и поштујем Ћола. Био ми је саиграч у репрезентацији и тренер у Сан Лоренцу. Има много тога да допринесе својим знањем, зато је сарађивање са њим било увек лепо искуство. Обојица смо такмичарски настројени, то је сигурно."

На питање о томе да ли је од Герета Бејла и Марка Асенсија очекивао више у "Ел Класику", кратко је одговорио:

"Обојица су све бољи. Недавно су се опоравили од повреде. Сви знају колико могу да пруже. Веома смо задовољни због тога што су се вратили у игру", додао је Солари.

Уследило је ново питање о Иску: "Да ли вам смета порука Иска која не ставља екипу у први план?"

Није одговорио, на шта су га други новинари подсетили неколико минута касније.

Поново је избегао одговор, да би из трећег пута саопштио исту реченицу као и са почетка конференције за медије:" Посао фудбалера је да стално тренира у служби тима и даје својих 100%. Његово је да буде на располагању када на њега дође ред."

Последње питање је поново било у знаку Андалужанина: "Да ли Вам смета када играч више мисли на себе него на екипу?"

"Мислим да је обрнуто. Да сви играчи мисле на екипу. То је оно што се види на тренинзима и током утакмица.", преокренуо је Солари.

Током читаве конференције, Сантијаго Солари није одустао од дискурса о заједништву, а јасно је да се у ставовима све више мимоилази са Иском.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар