Solari: Posao fudbalera je davanje 100% za klub!

Trener fudbalera Real Madrida Santijago Solari, osvrnuo se na "Slučaj Isko" tokom većeg dela konferencije za medije uoči utakmice protiv Atletika.

Fudbal 09.02.2019 | 12:45
Solari: Posao fudbalera je davanje 100% za klub!
Obraćanje novinarima je otvorio izražavanjem saučešća zbog tragedije u Flamengu.

Zatim je usledio niz pitanja o Isku Alarkonu koji je javno izrazio nezadovoljstvo svojim trenutnim položajem u Realu.

"Isko neće igrati protiv Atletika zbog problema sa leđima. Posao profesionalnog fudbalera je da trenira i daje 100% svojih mogućnosti u korist ekipe. Naša ekipa je jako dobra, svaki od naših igrača radi naporno na svakom treningu, kako bi u svakoj utakmici tim bio u prvom planu. Kao što to rade sada.", počeo je Solari.

O poređenju sa trenerom Atletika, Dijegom Simeoneom:

"Cenim i poštujem Ćola. Bio mi je saigrač u reprezentaciji i trener u San Lorencu. Ima mnogo toga da doprinese svojim znanjem, zato je sarađivanje sa njim bilo uvek lepo iskustvo. Obojica smo takmičarski nastrojeni, to je sigurno."

Na pitanje o tome da li je od Gereta Bejla i Marka Asensija očekivao više u "El Klasiku", kratko je odgovorio:

"Obojica su sve bolji. Nedavno su se oporavili od povrede. Svi znaju koliko mogu da pruže. Veoma smo zadovoljni zbog toga što su se vratili u igru", dodao je Solari.

Usledilo je novo pitanje o Isku: "Da li vam smeta poruka Iska koja ne stavlja ekipu u prvi plan?"

Nije odgovorio, na šta su ga drugi novinari podsetili nekoliko minuta kasnije.

Ponovo je izbegao odgovor, da bi iz trećeg puta saopštio istu rečenicu kao i sa početka konferencije za medije:" Posao fudbalera je da stalno trenira u službi tima i daje svojih 100%. Njegovo je da bude na raspolaganju kada na njega dođe red."

Poslednje pitanje je ponovo bilo u znaku Andalužanina: "Da li Vam smeta kada igrač više misli na sebe nego na ekipu?"

"Mislim da je obrnuto. Da svi igrači misle na ekipu. To je ono što se vidi na treninzima i tokom utakmica.", preokrenuo je Solari.

Tokom čitave konferencije, Santijago Solari nije odustao od diskursa o zajedništvu, a jasno je da se u stavovima sve više mimoilazi sa Iskom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar