Миланове комбинације...

Озваничити Кесија, па га продати и заменити Ерером, а онда купити Бакајока! Ово на папиру звучи добро, али. . .

Фудбал 12.02.2019 | 22:00
Миланове комбинације...
После врло добро одрађеног посла у јануару, озваничења Лукаса Пакете и довођења Кшиштофа Пјонтека у операцијама вредним укупно 70.000.000 евра, Миланова управа планира нове искораке за наредно лето, све у смислу враћања старог сјаја клубу. 

Слутећи по оном што пише римски Коријере дело Спорт, Росонери праве врло замршене планове који, ако буду правилно изведени, могу да буду окарактерисани као врхунски. Идеја је следећа... Милан овог лета има обавезу да Аталанти исплати 24.000.000 евра на оних 8.000.000 евра већ уплаћених за позајмицу. Пошто то буде учинио 1. јула, циљ је да се Кеси одмах препрода како би се добило нешто новца за откуп уговораТјемуеа Бакајока. Француз који је летос стигао на Сан Сиро кроз позајмицу из Челсија дуго је тражио себе, због лошег почетка био је надомак враћања на Стамфорд Бриџ, али је последњих месеци потпуно експлодирао и постао неизоставни део Миланове стартне поставе. Ђенаро Гатузо га обожава и жели да га веже дугорочним уговором. 

Милан овог лета има опцију да откупи Бакајока за 35.000.000 евра, што би клуб коштало укупно 40.000.000 евра ако укључимо и исплату за позајмицу. Међутим, Миланова каса је после довођењаПакете и Пјонтека остала празна. Притом, клуб већ корача на ивици провалије јер би могао да прекрши правилник финансијског фер-плеја, што би значило драконску казну и вероватну елиминацију из свих европских такмичења. Не треба подсећати да је Милан и прошлог лета био прецртан из истог разлога због скупих грехова прошлог власника Милана Лија Јонгхонга који је, иначе, и договорио ангажовање Франка Кесија. Некадашњи бисер Аталанте није се прославио у досадашњем боравку на Сан Сиру и због тога би клуб желео да га се реши. 

Као замена за Кесија помиње се Ектор Ерера и то је главни разлог зашто баш Коријере пише о овој теми. Од раније је познато да је Рома заинтересована за Ереру, коме у Порту истиче уговор на лето. Пошто Змајеви не могу да постигну договор око новог уговора, Мексиканац ће постати слободан играч и моћи ће самостално да бира нову средину. Серија А се намеће као реално решење, а Рома и Милан ломе копља.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар