Milanove kombinacije...

Ozvaničiti Kesija, pa ga prodati i zameniti Ererom, a onda kupiti Bakajoka! Ovo na papiru zvuči dobro, ali. . .

Fudbal 12.02.2019 | 22:00
Milanove kombinacije...
Posle vrlo dobro odrađenog posla u januaru, ozvaničenja Lukasa Pakete i dovođenja Kšištofa Pjonteka u operacijama vrednim ukupno 70.000.000 evra, Milanova uprava planira nove iskorake za naredno leto, sve u smislu vraćanja starog sjaja klubu. 

Sluteći po onom što piše rimski Korijere delo Sport, Rosoneri prave vrlo zamršene planove koji, ako budu pravilno izvedeni, mogu da budu okarakterisani kao vrhunski. Ideja je sledeća... Milan ovog leta ima obavezu da Atalanti isplati 24.000.000 evra na onih 8.000.000 evra već uplaćenih za pozajmicu. Pošto to bude učinio 1. jula, cilj je da se Kesi odmah preproda kako bi se dobilo nešto novca za otkup ugovoraTjemuea Bakajoka. Francuz koji je letos stigao na San Siro kroz pozajmicu iz Čelsija dugo je tražio sebe, zbog lošeg početka bio je nadomak vraćanja na Stamford Bridž, ali je poslednjih meseci potpuno eksplodirao i postao neizostavni deo Milanove startne postave. Đenaro Gatuzo ga obožava i želi da ga veže dugoročnim ugovorom. 

Milan ovog leta ima opciju da otkupi Bakajoka za 35.000.000 evra, što bi klub koštalo ukupno 40.000.000 evra ako uključimo i isplatu za pozajmicu. Međutim, Milanova kasa je posle dovođenjaPakete i Pjonteka ostala prazna. Pritom, klub već korača na ivici provalije jer bi mogao da prekrši pravilnik finansijskog fer-pleja, što bi značilo drakonsku kaznu i verovatnu eliminaciju iz svih evropskih takmičenja. Ne treba podsećati da je Milan i prošlog leta bio precrtan iz istog razloga zbog skupih grehova prošlog vlasnika Milana Lija Jonghonga koji je, inače, i dogovorio angažovanje Franka Kesija. Nekadašnji biser Atalante nije se proslavio u dosadašnjem boravku na San Siru i zbog toga bi klub želeo da ga se reši. 

Kao zamena za Kesija pominje se Ektor Erera i to je glavni razlog zašto baš Korijere piše o ovoj temi. Od ranije je poznato da je Roma zainteresovana za Ereru, kome u Portu ističe ugovor na leto. Pošto Zmajevi ne mogu da postignu dogovor oko novog ugovora, Meksikanac će postati slobodan igrač i moći će samostalno da bira novu sredinu. Serija A se nameće kao realno rešenje, a Roma i Milan lome koplja.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar