"Бата" Мирковић размишља о почетних 11 за Бачку!

Тренер Партизана последњег дана припрема у Анталији изнео суд о раду током претходних 14 дана, утакмицама, појачањима. . .

Фудбал 08.02.2019 | 21:25
"Бата" Мирковић размишља о почетних 11 за Бачку!
"Није важан резултат, већ игра и утисак", вероватно је најчешћи цитат тренера и играча после контролних утакмица на припремама.

Партизан је у четвртак, у мечу који је означен као "генералка" пред почетак Суперлиге Србије, победио Младост из Добоја 2:0, али, утисак који је оставио није био добар. Разочаран је био и тренер Зоран Мирковић, кога до наставка шампионата очигледно чека још посла.

Стартних 11 против Младости били су пројектовани да 16. фебруара почну и прву утакмицу у пролећном делу против Бачке, али, Мирковић ће (незадовољан издањима појединих полена) готово сигурно извршити одређене промене.

"Не бих рекао да су они који су играли против Младости сигурни стартери за ОФК Бачку, биће промена, уверлика ме је у то последња утакмица", рекао је стратег Партизана пре него што је почео анализу зимски припрема у Анталији.

"Ако сумирамо цео боравак, у почетку смо имали проблема са временом, али смо у дело спровели све што смо хтели. Мало ме брину повређени играчи, већ је почетак четврте седмице, реч је о Данилу Пантићу, Ђорђу Ивановићу и Муси Нџаију".

Мирковић је из пет одиграних утакмица у Белеку закључио следеће: "Против јачих екипа нам се отварају простори и ту смо опаснији. Кад су ти простори гушћи, поготово после одласка Марка Јанковића, а услед чињенице да још не можемо да рачунамо на Данила Пантића, имамо проблем са креацијом".

Мирковић ће решење покушати да пронађе у актуелном кадру.

"Играчи који су овде у њима ћемо тражити решење тог проблеме. Неке ствари ћемо модификовати. Марка нема, неће га ни бити ове сезоне у Партизану."

УЧИНАК У АНТАЛИЈИ

Партизан је у Анталији имао пет провера за 14 дана. Уписани су порази од Слована из Либереца (0:1) и пољске Краковије (0:1), победа против Шахтјора из Доњецка (2:0), реми у делу са екипом Крила Совјетов (0:0) и тријумф над екипом Младости из Добоја (2:0).

Голобради Филип Стевановић добио је у Турској шансу да се докаже и можда чак наметне за почетну поставу у пролећном делу.

"Рекао сам у самом старту, не само кад је он у питању, већ сви остали млади играчи, да морамо да будемо стрпљиви. Све су то талентована деца, потребно је да имају правилан развој, јер све што је брзо кусо је", опрезан је Мирковић.

Зоран Тошић је после скоро шест месеци одиграо против Крила Совјетов свих 90 минута. Искусни везни фудбалер показао је да је физички потпуно спреман.

"Задовољан сам формом Тошића, све боље се осећа, сигурно је једно појачање и мислим да можемо да га очекујемо на новој позицији на којој смо га пробали против Крила Совјетов."

ПРЕЛАЗНИ РОК

Шта је Партизан добио и изгубио?

"Још на прозивци сам рекао да сам свестан ситуације у клубу. Знам чиме располажемо и знак једнакости је ово што имамо. Да ли могу да променим нешто ако бих рекао другачије? Мислим да - не", рекао је Мирковић.

Кренимо редом.

Муса Нџаи?

"Ништа не радимо много другачије него у целом свету или да сузимо само на Европу. Не могу да прихватим да се овде ради много јако или много слабо. Све је у истим оквирима, а вероватно је имао проблем са својим телом пре него што је дошао."

Дејан Георгијевић?

"Добро је спреман, сигурно ће нам користити на пролеће."

Радивој Босић?

"Млад играч, требало би да буде стрпљив, као и ми са њим. Поседује квалитет и потенцијал, али мора још доста да ради."

Одбрана је и даље најјачи део Партизана.

"Ако изузмемо последњу утакмицу, тачно је да опет нисмо примили гол, али смо доста грешили у свим фазама игре, дефанзива нам добро функционише још из првог дела сезоне. Задовољан сам како су сви радили. Тешко, напорно, без слободног дана, што је било планирано. Похвале засужују за однос према раду, залагање и професионализам",подвукао Зоран Мирковић кратку анализу за јавност.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар