"Bata" Mirković razmišlja o početnih 11 za Bačku!

Trener Partizana poslednjeg dana priprema u Antaliji izneo sud o radu tokom prethodnih 14 dana, utakmicama, pojačanjima. . .

Fudbal 08.02.2019 | 21:25
"Bata" Mirković razmišlja o početnih 11 za Bačku!
"Nije važan rezultat, već igra i utisak", verovatno je najčešći citat trenera i igrača posle kontrolnih utakmica na pripremama.

Partizan je u četvrtak, u meču koji je označen kao "generalka" pred početak Superlige Srbije, pobedio Mladost iz Doboja 2:0, ali, utisak koji je ostavio nije bio dobar. Razočaran je bio i trener Zoran Mirković, koga do nastavka šampionata očigledno čeka još posla.

Startnih 11 protiv Mladosti bili su projektovani da 16. februara počnu i prvu utakmicu u prolećnom delu protiv Bačke, ali, Mirković će (nezadovoljan izdanjima pojedinih polena) gotovo sigurno izvršiti određene promene.

"Ne bih rekao da su oni koji su igrali protiv Mladosti sigurni starteri za OFK Bačku, biće promena, uverlika me je u to poslednja utakmica", rekao je strateg Partizana pre nego što je počeo analizu zimski priprema u Antaliji.

"Ako sumiramo ceo boravak, u početku smo imali problema sa vremenom, ali smo u delo sproveli sve što smo hteli. Malo me brinu povređeni igrači, već je početak četvrte sedmice, reč je o Danilu Pantiću, Đorđu Ivanoviću i Musi Ndžaiju".

Mirković je iz pet odigranih utakmica u Beleku zaključio sledeće: "Protiv jačih ekipa nam se otvaraju prostori i tu smo opasniji. Kad su ti prostori gušći, pogotovo posle odlaska Marka Jankovića, a usled činjenice da još ne možemo da računamo na Danila Pantića, imamo problem sa kreacijom".

Mirković će rešenje pokušati da pronađe u aktuelnom kadru.

"Igrači koji su ovde u njima ćemo tražiti rešenje tog probleme. Neke stvari ćemo modifikovati. Marka nema, neće ga ni biti ove sezone u Partizanu."

UČINAK U ANTALIJI

Partizan je u Antaliji imao pet provera za 14 dana. Upisani su porazi od Slovana iz Libereca (0:1) i poljske Krakovije (0:1), pobeda protiv Šahtjora iz Donjecka (2:0), remi u delu sa ekipom Krila Sovjetov (0:0) i trijumf nad ekipom Mladosti iz Doboja (2:0).

Golobradi Filip Stevanović dobio je u Turskoj šansu da se dokaže i možda čak nametne za početnu postavu u prolećnom delu.

"Rekao sam u samom startu, ne samo kad je on u pitanju, već svi ostali mladi igrači, da moramo da budemo strpljivi. Sve su to talentovana deca, potrebno je da imaju pravilan razvoj, jer sve što je brzo kuso je", oprezan je Mirković.

Zoran Tošić je posle skoro šest meseci odigrao protiv Krila Sovjetov svih 90 minuta. Iskusni vezni fudbaler pokazao je da je fizički potpuno spreman.

"Zadovoljan sam formom Tošića, sve bolje se oseća, sigurno je jedno pojačanje i mislim da možemo da ga očekujemo na novoj poziciji na kojoj smo ga probali protiv Krila Sovjetov."

PRELAZNI ROK

Šta je Partizan dobio i izgubio?

"Još na prozivci sam rekao da sam svestan situacije u klubu. Znam čime raspolažemo i znak jednakosti je ovo što imamo. Da li mogu da promenim nešto ako bih rekao drugačije? Mislim da - ne", rekao je Mirković.

Krenimo redom.

Musa Ndžai?

"Ništa ne radimo mnogo drugačije nego u celom svetu ili da suzimo samo na Evropu. Ne mogu da prihvatim da se ovde radi mnogo jako ili mnogo slabo. Sve je u istim okvirima, a verovatno je imao problem sa svojim telom pre nego što je došao."

Dejan Georgijević?

"Dobro je spreman, sigurno će nam koristiti na proleće."

Radivoj Bosić?

"Mlad igrač, trebalo bi da bude strpljiv, kao i mi sa njim. Poseduje kvalitet i potencijal, ali mora još dosta da radi."

Odbrana je i dalje najjači deo Partizana.

"Ako izuzmemo poslednju utakmicu, tačno je da opet nismo primili gol, ali smo dosta grešili u svim fazama igre, defanziva nam dobro funkcioniše još iz prvog dela sezone. Zadovoljan sam kako su svi radili. Teško, naporno, bez slobodnog dana, što je bilo planirano. Pohvale zasužuju za odnos prema radu, zalaganje i profesionalizam",podvukao Zoran Mirković kratku analizu za javnost.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar