Одлука о мечу Србија - Хрватска пада у дублу!

Дублови одлучују у мечу Србије и Хрватске! Меч дублова између Србије и Хрватске одлучиће о томе ко ће се пласирати у плеј-оф за попуну Светске Б групе Фед купа.  У кључном дуелу у Бату у Првој групи Евро-афричке зоне Фед купа Србија против Хрватске има 1:1. Олга Даниловић спасила меч лопту и победила Јану Фет. Александра Крунић поражена од Доне Векић.

Тенис 08.02.2019 | 16:45
Одлука о мечу Србија - Хрватска пада у дублу!
На турниру који се одржава у енглеском градићу Бат, после два меча И групе Евро-афричке зоне у синглу, резултат је нерешен, 1:1.

У првом мечу, млада Олга Даниловић је била боља од Јане Фет, 2:6, 6:2, 7:6 (7), у мечу који је трајао два сата и 25 минута, док је Дона Векић победила Александру Крунић, 1:6, 7:5, 6:1.

Даниловићева је одиграла драматичан меч у којем је успела да начини преокрет.

После изгубљеног почетног сета, заиграла је знатно боље у другом, да би у сету одлуке испустила предност од 4:1 и дозволила противници да меч учини неизвесним.

У тај-брејку сета одлуке, прво је Даниловићева имала две меч лопте на 6:4, да би потом Фетова дошла до прилике за меч при резултату 7:6, али Олга је све то неутралисала и добила тај-брејк са 9:7.

У другом синглу, Александра Крунић је добро почела меч, добила је почетни сет, али је касније стала, Векићева је заиграла боље и направила велики преокрет.

У дуелу дублова ће се састати Даниловићева и Крунићева против Ане Коњух и Дарије Јурак.

Победника прве од две групе у британском граду Бату у дуелу између Србије и Хрватске одлућиће дубл меч, јер је тренутни резултат 1:1.

Олга Даниловић остварила је важну победу у првом мечу трећег дана борбе, и то пошто је спасила меч лопту.

После жестоке борбе која је трајала два и по сата, у драматичном финишу победила је Јану Фет резултатом 2:6, 6:2, 7:6 (9:7) и донела Србији вођство против Хрватске (1:0) у најважнијем дуелу.

Ипак, Хрватице су успеле да изједначе резултат на 1:1, пошто је Дона Векић била боља од Александре Крунић. Најбоља хрватска тенисерка славила је после преокрета - 1:6, 7:6, 6:1.

Наиме, Србија се са Хрватском директно бори за прво место у групи и финални меч у Бату, који јој може обезбедити пласман у плеј-оф за попуну Светске Б групе Фед купа.

Србија је, као и Хрватска, остварила до сада две победе - савладавши Грузију и Турску, али има бољу сет разлику (5:1, а Хрватице 4:2).

У одлучујућем, трећем дуелу, у дублу наступаће Даниловић и Крунић против Ане Коњух и Дарије Јурак.

Екипа која тријумфује у Бату играће у баражу за попуну Светске Б групе Фед купа 20. и 21. априла.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар