Odluka o meču Srbija - Hrvatska pada u dublu!

Dublovi odlučuju u meču Srbije i Hrvatske! Meč dublova između Srbije i Hrvatske odlučiće o tome ko će se plasirati u plej-of za popunu Svetske B grupe Fed kupa.  U ključnom duelu u Batu u Prvoj grupi Evro-afričke zone Fed kupa Srbija protiv Hrvatske ima 1:1. Olga Danilović spasila meč loptu i pobedila Janu Fet. Aleksandra Krunić poražena od Done Vekić.

Tenis 08.02.2019 | 16:45
Odluka o meču Srbija - Hrvatska pada u dublu!
Na turniru koji se održava u engleskom gradiću Bat, posle dva meča I grupe Evro-afričke zone u singlu, rezultat je nerešen, 1:1.

U prvom meču, mlada Olga Danilović je bila bolja od Jane Fet, 2:6, 6:2, 7:6 (7), u meču koji je trajao dva sata i 25 minuta, dok je Dona Vekić pobedila Aleksandru Krunić, 1:6, 7:5, 6:1.

Danilovićeva je odigrala dramatičan meč u kojem je uspela da načini preokret.

Posle izgubljenog početnog seta, zaigrala je znatno bolje u drugom, da bi u setu odluke ispustila prednost od 4:1 i dozvolila protivnici da meč učini neizvesnim.

U taj-brejku seta odluke, prvo je Danilovićeva imala dve meč lopte na 6:4, da bi potom Fetova došla do prilike za meč pri rezultatu 7:6, ali Olga je sve to neutralisala i dobila taj-brejk sa 9:7.

U drugom singlu, Aleksandra Krunić je dobro počela meč, dobila je početni set, ali je kasnije stala, Vekićeva je zaigrala bolje i napravila veliki preokret.

U duelu dublova će se sastati Danilovićeva i Krunićeva protiv Ane Konjuh i Darije Jurak.

Pobednika prve od dve grupe u britanskom gradu Batu u duelu između Srbije i Hrvatske odlućiće dubl meč, jer je trenutni rezultat 1:1.

Olga Danilović ostvarila je važnu pobedu u prvom meču trećeg dana borbe, i to pošto je spasila meč loptu.

Posle žestoke borbe koja je trajala dva i po sata, u dramatičnom finišu pobedila je Janu Fet rezultatom 2:6, 6:2, 7:6 (9:7) i donela Srbiji vođstvo protiv Hrvatske (1:0) u najvažnijem duelu.

Ipak, Hrvatice su uspele da izjednače rezultat na 1:1, pošto je Dona Vekić bila bolja od Aleksandre Krunić. Najbolja hrvatska teniserka slavila je posle preokreta - 1:6, 7:6, 6:1.

Naime, Srbija se sa Hrvatskom direktno bori za prvo mesto u grupi i finalni meč u Batu, koji joj može obezbediti plasman u plej-of za popunu Svetske B grupe Fed kupa.

Srbija je, kao i Hrvatska, ostvarila do sada dve pobede - savladavši Gruziju i Tursku, ali ima bolju set razliku (5:1, a Hrvatice 4:2).

U odlučujućem, trećem duelu, u dublu nastupaće Danilović i Krunić protiv Ane Konjuh i Darije Jurak.

Ekipa koja trijumfuje u Batu igraće u baražu za popunu Svetske B grupe Fed kupa 20. i 21. aprila.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar