У част Сале: Нант повлачи дрес са бројем 9!

Нант повукао дрес са бројем девет у знак сећања на Салу.  Фудбалски клуб Нант је решио да у знак сећања на погинулог играча Емилијана Салу повуче дрес са бројем девет.  "Деветка" Емилијана Сале имаће посебно мјесто у историји француског клуба.

Фудбал 08.02.2019 | 20:20
У част Сале: Нант повлачи дрес са бројем 9!
Тело несрећног фудбалера извучено је из олупине авиона са дна Ламанша, док се и даље трага за телом пилота авиона Дејвида Иботсона.

"Ова вест ставља тачку на један тежак период ишчекивања. Емилијано ће увек бити део легенде која ће бити деои историје нашег клуба", стоји у саопштењу Нанта.

Такође, објављено је да ће у првенству Француске у Лиги 1 и Лиги 2 на свим мечевима бити минут ћутања у знак сећања на погинулог фудбалера који је доживео авионску несрећу када се из Нанта упутио ка Кардифу, где је требало да настави каријеру.

Фудбалски клуб Нант ће повући из употребе дрес са бројем девет, који је носио Емилијано Сала, чије је тијело специјална екипа ронилаца извукла из олупине авиона са дна Ламанша.

"Емилијано ће увијек бити међу легендама које су исписале велику историју Нанта. Изгубили смо пријатеља, талентованог играча и саиграча за примјер", наводи се у саопштењу француског клуба.

Емилијано Раул Сала Тафарел, који је имао 28 година, наступао је за Нант од 2015. године. Одиграо је 120 утакмица и постигао 42 гола.

Аргентинац је малим авионом "пајпер малибу" заједно са пилотом Дејвидом Иботсоном, 21. јануара путовао из Нанта за Кардиф, гдје је званично требало да потпише уговор са тим клубом, када се летјелица срушила у Ламанш.

Тијело пилота Дејвида Иботсона још није пронађено, а специјалне спасилачке службе због лоших временских услова нису могле да извуку авион.

Француска лига саопштила је да ће током предстојећег викенда на свакој утакмици присустни на стадионима одати пошту трагично настрадалом Сали и то минутом аплауза.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар