U čast Sale: Nant povlači dres sa brojem 9!

Nant povukao dres sa brojem devet u znak sećanja na Salu.  Fudbalski klub Nant je rešio da u znak sećanja na poginulog igrača Emilijana Salu povuče dres sa brojem devet.  "Devetka" Emilijana Sale imaće posebno mjesto u istoriji francuskog kluba.

Fudbal 08.02.2019 | 20:20
U čast Sale: Nant povlači dres sa brojem 9!
Telo nesrećnog fudbalera izvučeno je iz olupine aviona sa dna Lamanša, dok se i dalje traga za telom pilota aviona Dejvida Ibotsona.

"Ova vest stavlja tačku na jedan težak period iščekivanja. Emilijano će uvek biti deo legende koja će biti deoi istorije našeg kluba", stoji u saopštenju Nanta.

Takođe, objavljeno je da će u prvenstvu Francuske u Ligi 1 i Ligi 2 na svim mečevima biti minut ćutanja u znak sećanja na poginulog fudbalera koji je doživeo avionsku nesreću kada se iz Nanta uputio ka Kardifu, gde je trebalo da nastavi karijeru.

Fudbalski klub Nant će povući iz upotrebe dres sa brojem devet, koji je nosio Emilijano Sala, čije je tijelo specijalna ekipa ronilaca izvukla iz olupine aviona sa dna Lamanša.

"Emilijano će uvijek biti među legendama koje su ispisale veliku istoriju Nanta. Izgubili smo prijatelja, talentovanog igrača i saigrača za primjer", navodi se u saopštenju francuskog kluba.

Emilijano Raul Sala Tafarel, koji je imao 28 godina, nastupao je za Nant od 2015. godine. Odigrao je 120 utakmica i postigao 42 gola.

Argentinac je malim avionom "pajper malibu" zajedno sa pilotom Dejvidom Ibotsonom, 21. januara putovao iz Nanta za Kardif, gdje je zvanično trebalo da potpiše ugovor sa tim klubom, kada se letjelica srušila u Lamanš.

Tijelo pilota Dejvida Ibotsona još nije pronađeno, a specijalne spasilačke službe zbog loših vremenskih uslova nisu mogle da izvuku avion.

Francuska liga saopštila je da će tokom predstojećeg vikenda na svakoj utakmici prisustni na stadionima odati poštu tragično nastradalom Sali i to minutom aplauza.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar