Изгорјела кућа породице Зулић

Кућа у којој живи петочлана породица Зулић, у селу Врше, десетак километара од Санског Моста, готово у потпуности је изгорјела у пожару који је избио данас у раним јутарњим сатима, док су укућани спавали чврстим сном.

Босна и Херцеговина 08.02.2019 | 14:43
Изгорјела кућа породице Зулић
Власница куће, Сафија Зулић, каже како су њеног супруга Шефика из сна пренули чудни звукови, те мирис дима и гарежи, након чега је он пробудио остале укућане како би напустили кућу чији је горњи спрат у том тренутку већ био у пламену.

"Пробудиле су се и комшије, читаво село се брзо скупило и почело гасити ватру. Међутим, пожар је био толики да је за свега сат времена потпуно уништио кров и горњи спрат. Ватрогасци су успјели спасити да не изгори читава кућа, али је вода у потпуности уништила просторије у приземљу и оне су сада неусловне за боравак", каже Зулићева.

Иначе, ова породица се бави пољопровредном производњом и кажу како им је у пожару страдало све што су годинама мукотрпним радом стицали.

Мјештанин, Адмир Велић, каже како су мјештани приликом гашења дали све до себе, али да их је ватра надјачала.

"Сва срећа па није било вјетра, иначе би се пожар проширио на остале куће које су у непосредној близини и све би се претворило у катастрофу", каже Велић.

У овоме тренутку није познат узрок пожара, али укућани сумњају како до њега дошло приликом ложења ватре на горњем спрату, те да је искрица из пећи запалила тепих и потом узроковала избијање ватре. Иначе, поред супружника, у кући живи њихов малољетни син, те отац и мајка власника објекта.

Мјештани Врша су већ покренули акцију прикупљања помоћи за страдалу породицу, како би се приступило санацији изгорјеле куће, те су позвани сви хумани људи да помогну у овим активностима.

Зулићи кажу како немају избора, па ће морати наставити боравити у приземљу објекта и поред катастрофалне штете.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РС

08.02.2019 21:34

Туга шта речи помочи че мо колико можемо

ОДГОВОРИТЕ