Ракитић сад незадовољан у Барселони и хоће да иде?!

Интер чека у ниском старту! Индиректне поруке да би Хрват могао да промени средину.

Фудбал 15.02.2019 | 11:00
Ракитић сад незадовољан у Барселони и хоће да иде?!
Барселонино велико истрчавање и куповина Френкија де Јонга за близу 90.000.000 евра, уз неизвесност око доласка Адријена Рабиоа довела је у питање останак неколико играча из садашњег играчког кадра, а изгледа да су најављене промене највише утицале на Ивана Ракитића.

Према сазнањима угледног миланског листа Газета дело Спорт, хрватски везиста је незадовољан чињеницом да ће Де Јонг, можда и Рабио појачати Барселону овог лета због чега је чак тражио од клуба да буде продат!

Иако је тешко поверовати у ову причу због важности Ивана Ракитића у Барселонином систему, Газета је ипак један од легитимних извора у Италији, који готово без грешке прати дешавања у Милану и Интеру. Ни у штампаном издању данас поменути дневник не тврди експлицитно да је све готово, али да је први човек клуба Стивен Жанг на опрезу и чека јасан сигнал да крене у преговоре. 

Интерова опчињеност хрватским фудбалерима очигледно има дубоке корене. Подсетимо, од летос је Интерова идеја да ангажује Луку Модрића, али упркос његовој лошијој форми, ближи је потписивању новог уговора са Реалом и вероватно завршетка каријере у Мадриду. Због тога је сада Ракитић искочио у први план. 

Барселона у овом тренутку на позицијама централног и дефанзивног везисте има Бускетса, Сампера, Артура, Видала, Рафињу и Алењу као дете из Ла Масије. Трансфером Де Јонга гужва постаје још већа, а поготово ће бити ако заиста и Рабио буде прикључен на лето.

Ракитић у марту пуни 31 годину, а у четврту деценију живота ушли су још само Бускетс и Видал. Алења је пројекат клуба и виђен као Бускетсов наследник, Рафиња је играч по укусу Ернеста Валвердеа, мада су му повреде уништиле каријеру и тренутно се опоравља повреде предњих укрштених лигамената. Артур се одлично показао по доласку из Гремија, док је Сампер у целој конкуренцији потпуно изолован и одиграо је само 33 минута. Ракитићева жеља је да и даље буде водећи играч, не део ротације, а ако то Барселона не буде могла да му обезбеди - трансфер је велика могућност. 

Хрватски везиста има уговор са Барселоном до јуна 2021. године, па би наредно лето било најбоља шанса да клуб заради већи новац од евентуалне продаје. Осим ако се, наравно, прича не заврши потписивањем новог уговора. Говорка се о цифри од 30.000.000 евра, чиме би Барса опет зарадила, пошто га је из Севиље пре четири и по године довела за 18.000.000 европских новчаница. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар