Rakitić sad nezadovoljan u Barseloni i hoće da ide?!

Inter čeka u niskom startu! Indirektne poruke da bi Hrvat mogao da promeni sredinu.

Fudbal 15.02.2019 | 11:00
Rakitić sad nezadovoljan u Barseloni i hoće da ide?!
Barselonino veliko istrčavanje i kupovina Frenkija de Jonga za blizu 90.000.000 evra, uz neizvesnost oko dolaska Adrijena Rabioa dovela je u pitanje ostanak nekoliko igrača iz sadašnjeg igračkog kadra, a izgleda da su najavljene promene najviše uticale na Ivana Rakitića.

Prema saznanjima uglednog milanskog lista Gazeta delo Sport, hrvatski vezista je nezadovoljan činjenicom da će De Jong, možda i Rabio pojačati Barselonu ovog leta zbog čega je čak tražio od kluba da bude prodat!

Iako je teško poverovati u ovu priču zbog važnosti Ivana Rakitića u Barseloninom sistemu, Gazeta je ipak jedan od legitimnih izvora u Italiji, koji gotovo bez greške prati dešavanja u Milanu i Interu. Ni u štampanom izdanju danas pomenuti dnevnik ne tvrdi eksplicitno da je sve gotovo, ali da je prvi čovek kluba Stiven Žang na oprezu i čeka jasan signal da krene u pregovore. 

Interova opčinjenost hrvatskim fudbalerima očigledno ima duboke korene. Podsetimo, od letos je Interova ideja da angažuje Luku Modrića, ali uprkos njegovoj lošijoj formi, bliži je potpisivanju novog ugovora sa Realom i verovatno završetka karijere u Madridu. Zbog toga je sada Rakitić iskočio u prvi plan. 

Barselona u ovom trenutku na pozicijama centralnog i defanzivnog veziste ima Busketsa, Sampera, Artura, Vidala, Rafinju i Alenju kao dete iz La Masije. Transferom De Jonga gužva postaje još veća, a pogotovo će biti ako zaista i Rabio bude priključen na leto.

Rakitić u martu puni 31 godinu, a u četvrtu deceniju života ušli su još samo Buskets i Vidal. Alenja je projekat kluba i viđen kao Busketsov naslednik, Rafinja je igrač po ukusu Ernesta Valverdea, mada su mu povrede uništile karijeru i trenutno se oporavlja povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Artur se odlično pokazao po dolasku iz Gremija, dok je Samper u celoj konkurenciji potpuno izolovan i odigrao je samo 33 minuta. Rakitićeva želja je da i dalje bude vodeći igrač, ne deo rotacije, a ako to Barselona ne bude mogla da mu obezbedi - transfer je velika mogućnost. 

Hrvatski vezista ima ugovor sa Barselonom do juna 2021. godine, pa bi naredno leto bilo najbolja šansa da klub zaradi veći novac od eventualne prodaje. Osim ako se, naravno, priča ne završi potpisivanjem novog ugovora. Govorka se o cifri od 30.000.000 evra, čime bi Barsa opet zaradila, pošto ga je iz Sevilje pre četiri i po godine dovela za 18.000.000 evropskih novčanica. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar