Навијачи спријечили долазак Адвоката у Фајенорд!

Бивши селектор репрезентације Србије, Дик Адвокат, одбио је да по завршетку сезоне преузме холандског великана Фајенорд због неповерења јавности и навијача.

Фудбал 10.02.2019 | 21:00
Навијачи спријечили долазак Адвоката у Фајенорд!
Адвокат, који се тренутно налази на клупи Утрехта, је од стране челника клуба означен као идеална замена за одлазећег Ђованија ван Бронкхорста, али искусни стручњак је одбацио такву опцију.

"Одржали смо састанак и одлучио сам да не прихватим посао. Велика ми је част што ме је звао Фајенорд, али постоји велика негативна атмосфера око мог избора да не желим то да учиним", рекао је Адвокат, а преноси холандски "Телеграф".

Авокат је пре свега, означио негативне ставове изајшњене у ТВ емисијама, поруке на друштвеним мрежама и критике навијача уколико би стигао у Ротердам, преносе локални медији.

Уједно, 71-годишњи Холанђанин је одбио да потпише нови трогодишњи уговор са Утрехтом.

Адвокат иза себе има велико искуство. Водио је ПСВ, Ренџерс, Зенит, Фебербахче и Сандерленд. Када је реч о националним тимовима, предводио је с Холандију (три пута), Уједињене Арапске Емирате, Јужну Кореју, Белгију, Русију и Србију, на чијој се клупи задржао само четири месеца после очајног старта у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар