Navijači spriječili dolazak Advokata u Fajenord!

Bivši selektor reprezentacije Srbije, Dik Advokat, odbio je da po završetku sezone preuzme holandskog velikana Fajenord zbog nepoverenja javnosti i navijača.

Fudbal 10.02.2019 | 21:00
Navijači spriječili dolazak Advokata u Fajenord!
Advokat, koji se trenutno nalazi na klupi Utrehta, je od strane čelnika kluba označen kao idealna zamena za odlazećeg Đovanija van Bronkhorsta, ali iskusni stručnjak je odbacio takvu opciju.

"Održali smo sastanak i odlučio sam da ne prihvatim posao. Velika mi je čast što me je zvao Fajenord, ali postoji velika negativna atmosfera oko mog izbora da ne želim to da učinim", rekao je Advokat, a prenosi holandski "Telegraf".

Avokat je pre svega, označio negativne stavove izajšnjene u TV emisijama, poruke na društvenim mrežama i kritike navijača ukoliko bi stigao u Roterdam, prenose lokalni mediji.

Ujedno, 71-godišnji Holanđanin je odbio da potpiše novi trogodišnji ugovor sa Utrehtom.

Advokat iza sebe ima veliko iskustvo. Vodio je PSV, Rendžers, Zenit, Feberbahče i Sanderlend. Kada je reč o nacionalnim timovima, predvodio je s Holandiju (tri puta), Ujedinjene Arapske Emirate, Južnu Koreju, Belgiju, Rusiju i Srbiju, na čijoj se klupi zadržao samo četiri meseca posle očajnog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar