Богдановић разбио Клиперсе, Вучевићев дабл-дабл!

Кошаркаши Индијана Пејсерса и Орландо Меџика забележили су победе у прва два НБА меча у ноћи између четвртка и петка.  Холивудска драма у Бостону, Рондо утишао ТД Гарден.  Торонто, Оклахома и Портланд рутински, Орландо припитомио Вукове.  Рондо је и даље краљ Бостона, Мемфис прегажен без Гасола.  Веома интересантна НБА ноћ је иза нас, а најинтересантнији меч смо имали у Бостону, где су Лос Анђелес Лејкерси победили кошем у последњој секунди.

Кошарка 08.02.2019 | 10:30
Богдановић разбио Клиперсе, Вучевићев дабл-дабл!
Пејсерси су убедљиво савладали десетковани тим Лос Анђелес Клиперса 116:92 на свом терену, преломивши меч већ током друге четвртине серијом 17:2.

До четврте узастопне победе предводио их је хрватски репрезентативац Бојан Богдановић са 29 поена (12/19 из игре) уз 7 скокова и 3 украдене лопте.

Најбоље га је пратио Мајлс Тарнер са 17 поена, чак 6 блокада и 4 украдене лопте, док су по 14 поена додали Дарен Колисон и Тадеус Јанг. 

Јанг је имао и по 5 скокова и украдених лопти, те 4 асистенције, док је огроман допринос са клупе дао Кори Џозеф са 13 поена, 10 скокова и 6 асистенција. 

Најефикаснији у редовима Клиперса, који су неколико сати уочи утакмице направили још два трејда и притом отпустили Милоша Теодисића, био је Монтрезл Херел са 19 поена. 

Данило Галинари је убацио 12, док су по 10 постигли Лу Вилијамс и Мотли.



Орландо је у одбрачуну доминантних центара савладао Минесота Тимбервулвсе 122:112.

Меџик је предводио Теренс Рос са 32 поена (6/13 тројке) уз 5 скокова, док је у рекету сјајан био Никола Вучевић са 21 поеном и 10 скокова.

Одлично су их пратили Арон Гордон са 19 поена, 6 скокова и 5 асистенција, те Еван Фурније са 18 поена.

Вулвсе је носио Карл-Ентони Таунс са 27 поена, 11 скокова и 5 асистенција, уз подршку Ендруа Вигинса са 23 поена и 9 ухваћених лопти.

Дарио Шарић је постигао 17 поена уз 8 скокова, по 13 су убацили Џош Окоги и Ајзеа Кејнан, док је 10 додао Таж Гибсон.



У ноћи између четвртка и петка имали смо шест утакмица у НБА лиги, а осим тријумфа Индијане и Орланда гледали смо још четири интересантна дуела. 

Најзанимљивије је свакако било у бостонском ТД Гардену, где су Селтикси угостили Лејкерсе. Љути ривали америчке кошарке готово увек доносе доста узбудљивости, а синоћни дуел није био изузетак. Наиме, Лос Анђелес Лејкерси су Рондовим кошем у последњој секунди однели победу резултатом 129:128 (24:30, 33:36, 42:27, 30:35). 

Као што је горе напоменуто, меч је обележио Ражон Рондо, погодивши шут са полу дистанце и доневши тријумф на врелом гостовању.

"Стално вежбам такве шутеве, али нисам ни сањао да ћу га погодити у Гардену... Овај клип ћу себи да пуштам до краја живота." рекао је Рондо.

Херој дана, Ражон Рондо, меч је завршио са 17 поена, 7 скокова и 10 асистенција. 

ЛеБрон Џејмс је одиграо још један сјајан меч и забележио још један трипл дабл, убацивши 28 поена и забележивши по 12 скокова и асистенција и тако се придружио иконама Лејкерса, Елџину Бејлору и Ирвину Меџику Џонсону, као трећи Лејкер који је забележио трипл дабл у Бостону. 

Кајл Кузма га је испратио са 25 поена, Џавејл Меги је додао 17, уз 8 скокова, а двоцифрени су још били Кентавијус Колдвелд Поуп са 17, Ленс Стивенсон са 14 и Брендон Инграм са 11 поена и 7 асистенција. Тајсон Чендлер и Џош Харт су једини играчи Лејкерса који су ушли у игру вечерас, а да нису уписали ни један једини поен. 

Тренер Бостона, Бред Стивенс, изјавио је након меча да су кошаркашки Богови наградили Ронда и Лејкерсе овом победом. У његовом тиму, најефикаснији је био Кајри Ирвинг са 24 поена и осам асистенција, а Џејсон Тејтум је додао 22 и скочио је 10 пута. 

"Срећан сам што сам још увек у овом тиму и драго ми је што је готово са спекулацијама о променама средине". рекао је Тејтум, алудирајући на приче да може бити трејдован.

Портланд Трејл Блејзерси су у свом Мода Центру савладали Сан Антонио Спарсе резултатом 127:118 (31:34, 39:23, 26:33, 31:28) и тако засели на четврту позицију на Западној Конференцији. 

Херој победе над Спарсима је био Си Џеј Мекалум који је убацио 30 поена, од чега 7 тројки, притом је ухватио 9 скокова и поделио 2 асистенције. Стигли су Блејзерси чак и до "плус 21" али су гости некако успели да изједначе пред крај трећег квартала. 

"Нисмо паничили. Знали смо да смо добар тим и да имамо начина да зауставимо оваква крварења. Они су добра екипа, одлично су тренирани и знају како најбоље да спроведу акцију". рекао је Мекалум. 

Мекалум је овим перформансом престигао Терија Портера и сада је трећи играч у историји Блејзерса по броју погођених тројки. Његов колега Демиан Лилард додао је 24 поена, а "Босанска Звер" Јусуф Нуркић, 22. 

У редовима поражених, најефикаснији је био ДеМар ДеРозан, са 35 убачених поена и уз то је имао по 6 поена и асистенција. Пратио га је Руди Геј са 25, док је ЛаМаркус Олдриџ убацио 17 уз 10 ухваћених скокова. 

"Једноставно нисмо издржали. Нисмо имали енергије у одбрани и они су то искористили у четвртој четвртини и вратили се на двоцифрену разлику. Веома је тешко играти у гостима против екипе као што је Портланд. Екипе са сјајним шутерима." рекао је ДеРозан. 

Ово је други везани пораз са Спарсе, на другом од укупно три гостовања колико имају на овој "турнеји". У ноћи између четвртка и петка играће против Јуте Џез у Солт Лејк Ситију.

Оклахома Сити Тандери су без икаквих проблема савладали Мемфис Гризлисе, резултатом 117:95 (27:32, 24:21, 32:19, 34:32) уз помоћ Расела Вестбрука који је забележио нови трипл дабл, док се Мемфис мучио без Марка Гасола, који је трејдован у Торонто, након пуних 11 година. 

Ово је био осми везани трипл дабл за Расела Вестбрука, у ком је забележио 15 поена, 13 скокова и 15 асистенција и тако стигао на само корак од рекорда који држи Вилт Чемберлејн, а то је девет утакмица у низу са трипл дабл учинком. 

Пол Џорџ је убацио 27 поена и наставио са фантастичним партијама које га сврставају у најужи круг МВП кандидата, Џерами Грант је додао 20, Денис Шрудер 16, а Стивен Адамс 11 поена уз 6 скокова и сви су на свој начин помогли Оклахоми да дође до девете победе на десет последњих утакмица. 

Гризлиси су слабо почели утакмицу, примили су седам поена без одговора, а колико су били нервозни говори и чињеница да је њихов тренер, Би Џеј Бикерстаф, добио техничку грешку у другој четвртини. 

"Покушаваш да се припремиш што је боље могуће, а знаш да Марк можда неће бити с нама за време завршнице прелазног рока. И када помислиш да си све схватио и да си спреман на све, када се то догоди, свлачионица изгледа потпуно другачије. Изађеш на паркет, позовеш саиграче да се скупе на кратак договор пред меч и схватиш да Гасол није ту." рекао је плејмејкер Мемфиса, Мајкл Конли.

Торонто Репторси су такође без већих проблема савладали Атланта Хоксе резултатом 119:101 (22:33, 38:35, 28:17, 31:16) користећи углавном нижу петорку. 

Репторси су слабо почели сусрет, дозволили су Хоксима да постигну чак 33 поена, али су се веома брзо консолидовали и смањили разлику, па затим и потпуно надиграли домаћи тим у другом полувремену. Паскал Сиакам је забележио рекорд каријере, са 33 убачена поена уз 13 скокова, док је популарни "Стеди Фреди" Фред Ван Влит додао 30, такође рекорд каријере. 

Тренер Торонта, Ник Нурс, користио је само 9 играча вечерас, а одморио је чак и Каваија Ленарда који се спрема за свој нови наступ на "Ол Стар" утакмици. 

"Честитам Атланти на борби, засули су нас својим шутевима" рекао је тренер Ник Нурсосврнувши се на податак да је Атланта водила 66:49 у другој четвртини. 

У редовима Хокса, најефикаснији су били руки Тре Јанг, као и Торијан Принс, који су убацили по 19 поена, а двоцифрени су још били Џон Колинс са 12 поена и 12 скокова, као и Двејн Дедмон са 10 поена.

Девет пуних година чекају кошаркашки заљубљеници да се обнови чувено шампионско ривалство Лејкерса и Бостона, а после доласка Леброна Џејмса у Лос Анђелес и све извеснијег останка Кајрија Ирвинга у Селтиксима, није далеко од тога да поново гледамо најузбудљивије сударе две велике франшизе! 

Да ривалство два гиганта и даље живи најбоље се видело кроз пример синоћњи двобој у ТД Гардену! На само неколико секунди до краја, Лејкерсима је било јасно само једно – неће поново доживети црну судбину као против Индијане. Опоравили су се Лејкерси од једног од најтежих пораза новије историје, а ране су залечили тако што је Ражон Рондо утишао дом Бостона и његове навијаче, уз хитац за минималних 129:128!

Сви су чекали Леброна Џејмса, а добили су Ражона Ронда. Оно што је посебно занимљиво јесте да су Лејкерси пробали да одиграју акцију за Брендона Инграма. Млади крилни кошаркаш покушао је да надрибла лопту близу коша и пробао да он буде тај тас на ваги, али је његов шут изблокиран! Лопта се одбила, погодила неколико играча и стигла право у Рондове руке. Он је брзопотезно реаговао и успео да упути хитац пре него што се огласила сирена. Лопта је заталасала мрежицу, а гости из Холивуда су у филмској драми су похрлили ка свом хероју! И кроз тај моменат невиђене радости и славља гостујућих кошаркаша видело се да је ривалство два клуба и даље велико, иако се већ осам година нису директно борили за шампионски прстен.



Рондо, иначе бивши играч Келта, је после свог првог хица уз звук сирене у каријери изјавио само ово:

“Нисам знао да ће повратак у Бостон бити тако сладак“, чиме је очигледно бацио рукавицу у лице бившим саиграчима и тренеру Бреду Стивенсу.

Рондо је утакмицу завршио са 17 поена (7/11 из игре), уз десет асистенција и седам ухваћених лопти! Овом победом Лејкерси су поново дошли до позитивног скора на табели Запада и сада имају 28-27. Леброн Џејмс је скупио нови трипл-дабл са 28 поена (11/21 из игре) и по 12 скокова и асистенција, уз три блокаде, док је Кајл Кузма имао 25 поена (10/21 из игре).

Код Бостона одличан је био Џејсон Тејтум с 22 поена и 10 скокова, уз пет асистенција. Кајри Ирвинг је скупио 24 поена, уз само 6/21 из игре, те осам асистенција и седам ухваћених лопти. Тери Розир је дописао 19, Данијел Тајс 20, а Џајлен Браун 18 поена.



Орландо је на свом терену одиграо врло добар меч и лако поразио Минесоту са 122:112. Теренс Рос је био прво име утакмице са 32 поена, док је Никола Вучевић убележио нови дабл-дабл са 21 поеном и 10 скокова. На супротној страни Карл Ентони Таунс је имао 27 поена и 11 скокова, а Ендрју Вигинс 23 поена. Дарио Шарић је одиграо солидан меч са 17 поена и осам скокова.



Портланд је био сигуран против Сан Антонија и славио са 127:118. Си Џеј Меколум је предводио Трејлблејзерсе са 30 поена, Демијан Лилард је имао 24, а Јусуф Нуркић 22 поена. Код гостију Демар Дерозан је прибележио 35 поена.



НБА - РЕЗУЛТАТИ

Индијана – ЛА Клиперс 116:92
/Богдановић 29 - Харел 19/

Орландо – Минесота 122:112
/Рос 32, Вучевић 21, 10ск – Таунс 27, 11ск, Вигинс 23/

Атланта – Торонто 101:119
/Принс 19, Јанг 19 – Сијакам 33, 14ск, Ванвлит 30/

Бостон – ЛА Лејкерс 128:129
/Ирвинг 24, Тејтум 22 – Џејмс 28, Кузма 25/

Оклахома –Мемфис 117:95
/Џорџ 27 – Џексон 27/

Портланд – Сан Антонио 127:118
/Меколум 30, Лилард 24, Нуркић 22 – Дерозан 35, Геј 25/

ТАБЕЛЕ

Исток: Милвоки 40-13, Торонто 40-16, Индијана 36-19, Бостон 35-20, Филаделфија 34-20, Бруклин 29-27, Шарлот 26-28, Мајами 25-27 (плеј-оф), Детроит 24-29, Орландо 23-32, Вашингтон 22-32, Атланта 18-36, Чикаго 12-42, Кливленд 11-43, Њујорк 10-43.

Запад: Голден Стејт 38-15, Денвер 37-17, Оклахома 35-19, Портланд 33-21, Хјустон 32-22, Јута 31-24, Сан Антонио 32-25, ЛА Клиперс 30-26 (плеј-оф), Сакраменто 28-26, ЛА Лејкерс 28-27, Далас 25-28, Минесота 25-29, Њу Орлеанс 24-31, Мемфис 22-34, Финикс 11-45.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар