Звезда доводи бившег шутера Реала и Панате?!

Бивши бек Реала и Панатинаикоса појачава Звезду?! Амерички кошаркаш, Кеј Си Риверс, појачаће Црвену звезду у завршници сезоне у АБА лиги и Суперлиги Србије, преноси портал Спортандо.  Према писању италијанских медија, амерички бек могао би да следеће недеље појача црвено-беле.  Посао не делује реално, али. . .

Кошарка 08.02.2019 | 10:15
Звезда доводи бившег шутера Реала и Панате?!
Риверс има 31 годину, а игра на позицијама бека шутера и ниског крила.

Он је пре неколико месеци после две сезоне у Панатинаикосу прешао у италијанску Ређо Емилију, а већ следеће недеље би требало да стигне у Београд.

Риверс је просечно бележи 14 поена, 4,7 скокова и 2 асистенције по мечу у Серији А. 

Студирао је на универзитету Клемсон, а током богате каријере играо је за Бенетон, Виртус, Локомотиву Кубањ, Химки, Реал Мадрид и Бајерн Минхен. 

Освојио је Евролигу 2015. са Реалом, а по два пута је био шампион Грчке и Шпаније.



У вечери звучних вести о трансферима у НБА лиги, специјализовани портал "Спортандо" објавио је и вест о потенцијалном "потпису" у Црвеној звезди мтс.

Наводно, шампион Србије могао би у наредним данима да доведе америчког бека шутера Кеј-Си Риверса (31 година, 196 центиметара).

Некадашњи освајач Евролиге са Реалом (2015) играо је у Евролиги и за Бајерн и Панатинаикос, чији је дрес носио претходне две сезоне. У овом тренутку, Риверс је играч Ређо Емилије, а "Спортандо" је објавио да би могао да се придружи Црвеној звезди мтс после суботе и следећег кола Серије А.

Некадашњи студент колеџа Клемсон био је и претходних година довођен у везу са црвено-белима. Први пут (и најконкретније) током сезоне 2013/14, када је наступао у развојној НБА лиги. Након те епизоде потписао је за Реал и успешно реактивирао европску каријеру.

У досадашњем делу сезоне, Риверс је просечно постизао 14 поена, уз 4,7 скокова и две асистенције по мечу у Серији А.

Одолела је Црвена звезда активностима на тржишту од почетка сезоне, упркос сада евидентном паду форме, али недељама уназад влада права дискусија око тога да ли ће пред финиш сезоне клуб са Малог Калемегдана довести појачање и на којој позицији?

Специјализовани кошаркашки портал Спортандо јавља да би црвено-бели могли да добију појачање и то на прелазу позиција - бек и крило. Према сазнањима поменутог италијанског сајта, Црвена звезда би после викенда требало да ангажује дугогодишњу жељу Кеј Сија Риверса. Наиме, истиче се да ће некадашњи играч Реал Мадрида, Бајерна и Панатинаикоса после следећег кола италијанске Серије А напустити Ређо Емилију како би потписао за Црвену звезду. Како се може чути, овај посао није реалан у овом тренутку, али није немогуће да дође до великог обрта и да се трансфер догоди ако се укаже прилика. 

Подсетимо, Риверс је у Ређо Емилију стигао почетком децембра за, како се још тада писало, сјајну финансијску понуду која укључује и излазну клаузулу ако стигне позив из Евролиге. Риверс је пре тога месецима био без ангажмана пошто се сумњало да има аутоимуну болест од које се лечи, али се брзо потврдило да то није истина. 

Искусни Американац је у Ређо Емилију стигао са циљем да помогне клубу да се извуче из зоне испадања. Међутим, није успео, пошто је од његовог доласка екипа уписала само још три победе и има их укупно пет. 

Црвена звезда у овом тренутку има већ шесторицу странаца - Џоа Регланда, Мајка Цирбеса, Мајкла Оџа, Мохамеда Фајеа, Стратоса Перпероглуа и Билија Берона, а пише се да би Оџо требало до понедељка да добије српски пасош. 

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар