Zvezda dovodi bivšeg šutera Reala i Panate?!

Bivši bek Reala i Panatinaikosa pojačava Zvezdu?! Američki košarkaš, Kej Si Rivers, pojačaće Crvenu zvezdu u završnici sezone u ABA ligi i Superligi Srbije, prenosi portal Sportando.  Prema pisanju italijanskih medija, američki bek mogao bi da sledeće nedelje pojača crveno-bele.  Posao ne deluje realno, ali. . .

Košarka 08.02.2019 | 10:15
Zvezda dovodi bivšeg šutera Reala i Panate?!
Rivers ima 31 godinu, a igra na pozicijama beka šutera i niskog krila.

On je pre nekoliko meseci posle dve sezone u Panatinaikosu prešao u italijansku Ređo Emiliju, a već sledeće nedelje bi trebalo da stigne u Beograd.

Rivers je prosečno beleži 14 poena, 4,7 skokova i 2 asistencije po meču u Seriji A. 

Studirao je na univerzitetu Klemson, a tokom bogate karijere igrao je za Beneton, Virtus, Lokomotivu Kubanj, Himki, Real Madrid i Bajern Minhen. 

Osvojio je Evroligu 2015. sa Realom, a po dva puta je bio šampion Grčke i Španije.



U večeri zvučnih vesti o transferima u NBA ligi, specijalizovani portal "Sportando" objavio je i vest o potencijalnom "potpisu" u Crvenoj zvezdi mts.

Navodno, šampion Srbije mogao bi u narednim danima da dovede američkog beka šutera Kej-Si Riversa (31 godina, 196 centimetara).

Nekadašnji osvajač Evrolige sa Realom (2015) igrao je u Evroligi i za Bajern i Panatinaikos, čiji je dres nosio prethodne dve sezone. U ovom trenutku, Rivers je igrač Ređo Emilije, a "Sportando" je objavio da bi mogao da se pridruži Crvenoj zvezdi mts posle subote i sledećeg kola Serije A.

Nekadašnji student koledža Klemson bio je i prethodnih godina dovođen u vezu sa crveno-belima. Prvi put (i najkonkretnije) tokom sezone 2013/14, kada je nastupao u razvojnoj NBA ligi. Nakon te epizode potpisao je za Real i uspešno reaktivirao evropsku karijeru.

U dosadašnjem delu sezone, Rivers je prosečno postizao 14 poena, uz 4,7 skokova i dve asistencije po meču u Seriji A.

Odolela je Crvena zvezda aktivnostima na tržištu od početka sezone, uprkos sada evidentnom padu forme, ali nedeljama unazad vlada prava diskusija oko toga da li će pred finiš sezone klub sa Malog Kalemegdana dovesti pojačanje i na kojoj poziciji?

Specijalizovani košarkaški portal Sportando javlja da bi crveno-beli mogli da dobiju pojačanje i to na prelazu pozicija - bek i krilo. Prema saznanjima pomenutog italijanskog sajta, Crvena zvezda bi posle vikenda trebalo da angažuje dugogodišnju želju Kej Sija Riversa. Naime, ističe se da će nekadašnji igrač Real Madrida, Bajerna i Panatinaikosa posle sledećeg kola italijanske Serije A napustiti Ređo Emiliju kako bi potpisao za Crvenu zvezdu. Kako se može čuti, ovaj posao nije realan u ovom trenutku, ali nije nemoguće da dođe do velikog obrta i da se transfer dogodi ako se ukaže prilika. 

Podsetimo, Rivers je u Ređo Emiliju stigao početkom decembra za, kako se još tada pisalo, sjajnu finansijsku ponudu koja uključuje i izlaznu klauzulu ako stigne poziv iz Evrolige. Rivers je pre toga mesecima bio bez angažmana pošto se sumnjalo da ima autoimunu bolest od koje se leči, ali se brzo potvrdilo da to nije istina. 

Iskusni Amerikanac je u Ređo Emiliju stigao sa ciljem da pomogne klubu da se izvuče iz zone ispadanja. Međutim, nije uspeo, pošto je od njegovog dolaska ekipa upisala samo još tri pobede i ima ih ukupno pet. 

Crvena zvezda u ovom trenutku ima već šestoricu stranaca - Džoa Reglanda, Majka Cirbesa, Majkla Odža, Mohameda Fajea, Stratosa Perperoglua i Bilija Berona, a piše se da bi Odžo trebalo do ponedeljka da dobije srpski pasoš. 

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar