ШПА - Куп: Черишев и Гамеиро ућуткали Севиљу!

Не помаже ни Хоакинов гол из корнера! Биће страшан реванш на Местаљи за три недеље. . .  Валенсија се извукла против Бетиса пред реванш! Фудбалери Бетиса и Валенсије ремизирали су (2:2) у полуфиналу шпанског Купа краља.

Фудбал 07.02.2019 | 23:31
ШПА - Куп: Черишев и Гамеиро ућуткали Севиљу!
Бетис је на свом терену пропустио предност од 2:0 и допустио Валенсији да се са повољним резултатом врати на домаћи терен пред реванш меч полуфинала.

Бетис је до предности дошао голом Лорена, а Хоакин је повисио на 2:0. Денис Черишев је смањио заостатак своје екипе у 70. минуту, да би затим Гамеиро у другом минуту судијске надоканде донео изједначење "слепим мишевима".

У другом полуфиналу Купа краља састају се Реал и Барселона, коју су у првом мечу на Камп Ноу одиграли такође нерешено, 1:1.

Ако је судити по првом мечу полуфинала Купа краља између Бетиса и Валенсије (2:2) очекује нас паклен реванш на Местаљи кроз три недеље, а после сјајног окршаја на крцатом Бенито Виљамарину.

Преко 57.000 гледалаца присуствовало је овом мечу и то је рекорд када је реч о домаћинству Бетиса, а можете замислити какав ће хаос бити ако се фудбалери тренера Кикеа Сетијена пласирају у финале које се игра баш на овом стадиону у мају месецу.

Денис Черишев је спасилац Валенсије и човек који је голом у 70. минуту наговестио преокрет екипе тренераМарселина која је прошла невероватан пут за 90 минута на овој утакмици. Деловало је да је Валенсија готова, разбијена, посебно у 54. минуту када је искусни Хоакин извео нешто што се не виђа сваког дана. Дао је гол из корнера.

Било је то и након што је у финишу првог дела, после гужве у петерцу Валенсије, нападач Зелених Лоренглавом довео домаћина у вођство у 45. минуту. Деловало је да је Бетис надмоћнији тада и да ће до краја уз помоћ фантастичне подршке публике стећи лепу залиху за реванш.

Ипак, Валенсија се у последњих пола сата није предавала, полако се ослободила привидне надмоћи домаћина и најпре преко Черишева после сјајне контре и асистенције Гамеира стигла до поготка у 70. минуту. Могао је сјајни Рус да се прослави вечерас, пошто је погодио пречку у 89. минуту, али је и тај детаљ био увод у оно што је уследило у надокнади.

Још једну сјајну контру извели су гости, Родриго је маестрално упослио Гамеира, а Француз, који је ушао с клупе у 58. минуту, после асистенције уписао и гол којим је комплетирао преокрет и ућуткао крцати Бенито Виљамарин.

Шах-мат и лепа увертира за реванш који се игра 28. фебруара.

ШПАНИЈА, КУП КРАЉА - ПОЛУФИНАЛЕ (ПРВИ МЕЧЕВИ)

Среда

Барселона - Реал Мадрид 1:1 (0:1)
/Малком 57 - Лукас 6/

Четвртак

Бетис - Валенсија 2:2 (1:0)
/Лорен 45, Хоакин 54 - Черишев 70, Гамеиро 90+2/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар