ŠPA - Kup: Čerišev i Gameiro ućutkali Sevilju!

Ne pomaže ni Hoakinov gol iz kornera! Biće strašan revanš na Mestalji za tri nedelje. . .  Valensija se izvukla protiv Betisa pred revanš! Fudbaleri Betisa i Valensije remizirali su (2:2) u polufinalu španskog Kupa kralja.

Fudbal 07.02.2019 | 23:31
ŠPA - Kup: Čerišev i Gameiro ućutkali Sevilju!
Betis je na svom terenu propustio prednost od 2:0 i dopustio Valensiji da se sa povoljnim rezultatom vrati na domaći teren pred revanš meč polufinala.

Betis je do prednosti došao golom Lorena, a Hoakin je povisio na 2:0. Denis Čerišev je smanjio zaostatak svoje ekipe u 70. minutu, da bi zatim Gameiro u drugom minutu sudijske nadokande doneo izjednačenje "slepim miševima".

U drugom polufinalu Kupa kralja sastaju se Real i Barselona, koju su u prvom meču na Kamp Nou odigrali takođe nerešeno, 1:1.

Ako je suditi po prvom meču polufinala Kupa kralja između Betisa i Valensije (2:2) očekuje nas paklen revanš na Mestalji kroz tri nedelje, a posle sjajnog okršaja na krcatom Benito Viljamarinu.

Preko 57.000 gledalaca prisustvovalo je ovom meču i to je rekord kada je reč o domaćinstvu Betisa, a možete zamisliti kakav će haos biti ako se fudbaleri trenera Kikea Setijena plasiraju u finale koje se igra baš na ovom stadionu u maju mesecu.

Denis Čerišev je spasilac Valensije i čovek koji je golom u 70. minutu nagovestio preokret ekipe treneraMarselina koja je prošla neverovatan put za 90 minuta na ovoj utakmici. Delovalo je da je Valensija gotova, razbijena, posebno u 54. minutu kada je iskusni Hoakin izveo nešto što se ne viđa svakog dana. Dao je gol iz kornera.

Bilo je to i nakon što je u finišu prvog dela, posle gužve u petercu Valensije, napadač Zelenih Lorenglavom doveo domaćina u vođstvo u 45. minutu. Delovalo je da je Betis nadmoćniji tada i da će do kraja uz pomoć fantastične podrške publike steći lepu zalihu za revanš.

Ipak, Valensija se u poslednjih pola sata nije predavala, polako se oslobodila prividne nadmoći domaćina i najpre preko Čeriševa posle sjajne kontre i asistencije Gameira stigla do pogotka u 70. minutu. Mogao je sjajni Rus da se proslavi večeras, pošto je pogodio prečku u 89. minutu, ali je i taj detalj bio uvod u ono što je usledilo u nadoknadi.

Još jednu sjajnu kontru izveli su gosti, Rodrigo je maestralno uposlio Gameira, a Francuz, koji je ušao s klupe u 58. minutu, posle asistencije upisao i gol kojim je kompletirao preokret i ućutkao krcati Benito Viljamarin.

Šah-mat i lepa uvertira za revanš koji se igra 28. februara.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Barselona - Real Madrid 1:1 (0:1)
/Malkom 57 - Lukas 6/

Četvrtak

Betis - Valensija 2:2 (1:0)
/Loren 45, Hoakin 54 - Čerišev 70, Gameiro 90+2/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar