ИТА: Лацио се опет прошверцовао!

Минималац Лација – Сергеј пропустио шансу, па завршио утакмицу! Фудбалери Лација савладали су Емполи на домаћем терену у 23. колу Серије А са минималних 1:0.  Сергеју поништен гол, па је и замењен: Шанса за Миху! На "Олимпику" је овог четвртка увече отворено 23. коло Серије А утакмицом у којој је Сергеј Милинковић-Савић био веома активан у првом, па замењен у другом полувремену.  Небескоплави са пенала победили Емполи - 1:0.

Фудбал 07.02.2019 | 23:17
ИТА: Лацио се опет прошверцовао!
Лацио је други меч заредом славио истим резултатом, после победе на гостовању Фрозинонеу. Емполи и даље не зна за тријумф, још од 9. децембра.

Римљани су кренули ка голу противника од првог судијског звиждука, али тек крајем првог полувремена кренули да стварају прилике. Прву су имали преко Хоакина Корее у 30, а затим у 42. минуту дошли до пенала.

Лопту је на белу тачку ставио Фелипе Каиседо и савладао немоћног проведела.

У других 45 минута најбољу прилику имао је српски везиста Сергеј Милинковић-Савић, који је у 57. минуту покушао главом, али је његов покушај зауставио голман гостију. Сергеј је само минут после промашаја завршио ван терена, пошто је тренер Симоне Инзаги решио да га замени Данилом Каталдијем.

До краја утакмице обе екипе су имале по једну изгледну шансу, али је резултат остао непромењен.

Као пре неколико дана у Фрозинонеу, Лацио ни вечерас није одушевио своје присталице на Олимпику, али је уписао нову минималну победу од 1:0 над Емполијем на отварању 23. кола Серије А. Победу после које се пробио на четврто место на табели, а да ли ће тамо остати и после викенда, видећемо. 

Несмотрени прекршај голмана гостију Проведела и рутинска егзекуција еквадорског нападача Фелипеа Каиседа са беле тачке у финишу првог полувремена биће све што ћемо памтити са ове не баш лепе и атрактивне утакмице у којој је тим Симонеа Инзагиија само рутински одрадио посао.

Извео је тренер Небескоплавих сасвим јак састав вечерас, недпочетком другог полувремена, а треба истаћи да је Емполи у наставку покушао да отме барем бод, али није могао да затресе мрежуТомаса Стракоше.

Добру прилику имао је за госте Раде Криунић који је у 60. минуту шутирао поред гола, а и Исмаел Бенасер је у 73. пребацио читав гол Лација и тако протраћио добру шансу.

Мало лепог фудбала, али победа Лација је заслужена.

Серија А није могла да сачека викенд!

Ово 23. коло почело је већ у четвртак увече на празњикавом "Олимпику", где је једна глупост голмана гостију Ивана Проведела направила разлику.

Он се играо са лоптом у свом шеснаестерцу, дозволио Фелипеу Каиседу да му одузме посед, после чега је морао да га сруши и омогући 30-годишњем центарфору из Еквадора да прекине вишемесечни пост... започет још 23. септембра.

Тај гол из 42. минута остао је и једини до краја сусрета: Лацио - Емполи 1:0 (1:0)!

Била је то трећа победа Лацијала на "Олимпику" од новембра, после оних над нижеразредном Новаром у Купу Италије (4:1) и још једним тимом из доњег дела табеле, Каљаријем (3:1).

Савладан је Емполи, који и даље никога није победио на страни ове сезоне и који је са два освојена бода од могућих 24 у последњих осам кола понудио шансу Болоњи нашег Синише Михајловића да још једном победом, после оне над Интером у гостима, изађе изнад црте у драматичној борби за опстанак.

Милинковић-Савић (23), који је прошле сезоне сјајним играма заслужио место у идеалном тиму Серије А, ове се мучи у намери да достигне форму која га је учинила једним од најтраженијих везиста Европе. До данас постигао је четири гола уз асистенцију на 27 наступа. У сезони 2017/18 постигао је 14 голова и забележио девет асистенција на 48 мечева у светло плавом дресу.

Наш репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић постигао је гол у првом полувремену, али је он поништен због наводног прекршаја над голманом Проведелом, након чега је високи везиста "тукао" главом "тик" поред стативе. Тренер Симоне Инзаги заменио га је у 58. минуту и шансу дао 24-годишњем Данилу Каталдију.

Лацио: Стракоша – Бастос, Аћерби, Раду – Ромуло, Милинковић–Савић (Каталди), Лукас Леива, Бериша, Лулић – Кореа, Каиседо (Нето).

Емполи: Проведел – Весели, Силвестре, Дел'Орко – Ди Лоренцо, Крунић, Бенасер, Траоре (Аквах), Пасквал (Мхедлидзе) – Фаријас (Оберлан), Капуто.

Серија А, 23. коло:

Лацио – Емполи 1:0 (1:0)
(Каиседо 42п)

петак:

20.30 Кјево – Рома

субота:

18.00 Фиорентина – Наполи
20.30 Парма – Интер

недеља:

12.30 Болоња – Ђеноа
15.00 Аталанта – СПАЛ
15.00 Сампдорија – Фрозиноне
15.00 Торино – Удинезе
18.00 Сасуоло – Јувентус
20.30 Милан – Каљари

Табела: Јувентус 60, Наполи 51, Интер 40, Лацио (+1) 38, Милан 36, Аталанта 35, Рома 35, Сампдорија 33, Фиорентина 31, Торино 31, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 24, СПАЛ 22, Каљари 21, Удинезе 19, Емполи (+1) 18, Болоња 17, Фрозиноне 13, Кјево* 9.

*напомена: Кјево је кажњено одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар