ITA: Lacio se opet prošvercovao!

Minimalac Lacija – Sergej propustio šansu, pa završio utakmicu! Fudbaleri Lacija savladali su Empoli na domaćem terenu u 23. kolu Serije A sa minimalnih 1:0.  Sergeju poništen gol, pa je i zamenjen: Šansa za Mihu! Na "Olimpiku" je ovog četvrtka uveče otvoreno 23. kolo Serije A utakmicom u kojoj je Sergej Milinković-Savić bio veoma aktivan u prvom, pa zamenjen u drugom poluvremenu.  Nebeskoplavi sa penala pobedili Empoli - 1:0.

Fudbal 07.02.2019 | 23:17
ITA: Lacio se opet prošvercovao!
Lacio je drugi meč zaredom slavio istim rezultatom, posle pobede na gostovanju Frozinoneu. Empoli i dalje ne zna za trijumf, još od 9. decembra.

Rimljani su krenuli ka golu protivnika od prvog sudijskog zvižduka, ali tek krajem prvog poluvremena krenuli da stvaraju prilike. Prvu su imali preko Hoakina Koree u 30, a zatim u 42. minutu došli do penala.

Loptu je na belu tačku stavio Felipe Kaisedo i savladao nemoćnog provedela.

U drugih 45 minuta najbolju priliku imao je srpski vezista Sergej Milinković-Savić, koji je u 57. minutu pokušao glavom, ali je njegov pokušaj zaustavio golman gostiju. Sergej je samo minut posle promašaja završio van terena, pošto je trener Simone Inzagi rešio da ga zameni Danilom Kataldijem.

Do kraja utakmice obe ekipe su imale po jednu izglednu šansu, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Kao pre nekoliko dana u Frozinoneu, Lacio ni večeras nije oduševio svoje pristalice na Olimpiku, ali je upisao novu minimalnu pobedu od 1:0 nad Empolijem na otvaranju 23. kola Serije A. Pobedu posle koje se probio na četvrto mesto na tabeli, a da li će tamo ostati i posle vikenda, videćemo. 

Nesmotreni prekršaj golmana gostiju Provedela i rutinska egzekucija ekvadorskog napadača Felipea Kaiseda sa bele tačke u finišu prvog poluvremena biće sve što ćemo pamtiti sa ove ne baš lepe i atraktivne utakmice u kojoj je tim Simonea Inzagiija samo rutinski odradio posao.

Izveo je trener Nebeskoplavih sasvim jak sastav večeras, nedpočetkom drugog poluvremena, a treba istaći da je Empoli u nastavku pokušao da otme barem bod, ali nije mogao da zatrese mrežuTomasa Strakoše.

Dobru priliku imao je za goste Rade Kriunić koji je u 60. minutu šutirao pored gola, a i Ismael Benaser je u 73. prebacio čitav gol Lacija i tako protraćio dobru šansu.

Malo lepog fudbala, ali pobeda Lacija je zaslužena.

Serija A nije mogla da sačeka vikend!

Ovo 23. kolo počelo je već u četvrtak uveče na praznjikavom "Olimpiku", gde je jedna glupost golmana gostiju Ivana Provedela napravila razliku.

On se igrao sa loptom u svom šesnaestercu, dozvolio Felipeu Kaisedu da mu oduzme posed, posle čega je morao da ga sruši i omogući 30-godišnjem centarforu iz Ekvadora da prekine višemesečni post... započet još 23. septembra.

Taj gol iz 42. minuta ostao je i jedini do kraja susreta: Lacio - Empoli 1:0 (1:0)!

Bila je to treća pobeda Lacijala na "Olimpiku" od novembra, posle onih nad nižerazrednom Novarom u Kupu Italije (4:1) i još jednim timom iz donjeg dela tabele, Kaljarijem (3:1).

Savladan je Empoli, koji i dalje nikoga nije pobedio na strani ove sezone i koji je sa dva osvojena boda od mogućih 24 u poslednjih osam kola ponudio šansu Bolonji našeg Siniše Mihajlovića da još jednom pobedom, posle one nad Interom u gostima, izađe iznad crte u dramatičnoj borbi za opstanak.

Milinković-Savić (23), koji je prošle sezone sjajnim igrama zaslužio mesto u idealnom timu Serije A, ove se muči u nameri da dostigne formu koja ga je učinila jednim od najtraženijih vezista Evrope. Do danas postigao je četiri gola uz asistenciju na 27 nastupa. U sezoni 2017/18 postigao je 14 golova i zabeležio devet asistencija na 48 mečeva u svetlo plavom dresu.

Naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić postigao je gol u prvom poluvremenu, ali je on poništen zbog navodnog prekršaja nad golmanom Provedelom, nakon čega je visoki vezista "tukao" glavom "tik" pored stative. Trener Simone Inzagi zamenio ga je u 58. minutu i šansu dao 24-godišnjem Danilu Kataldiju.

Lacio: Strakoša – Bastos, Aćerbi, Radu – Romulo, Milinković–Savić (Kataldi), Lukas Leiva, Beriša, Lulić – Korea, Kaisedo (Neto).

Empoli: Provedel – Veseli, Silvestre, Del'Orko – Di Lorenco, Krunić, Benaser, Traore (Akvah), Paskval (Mhedlidze) – Farijas (Oberlan), Kaputo.

Serija A, 23. kolo:

Lacio – Empoli 1:0 (1:0)
(Kaisedo 42p)

petak:

20.30 Kjevo – Roma

subota:

18.00 Fiorentina – Napoli
20.30 Parma – Inter

nedelja:

12.30 Bolonja – Đenoa
15.00 Atalanta – SPAL
15.00 Sampdorija – Frozinone
15.00 Torino – Udineze
18.00 Sasuolo – Juventus
20.30 Milan – Kaljari

Tabela: Juventus 60, Napoli 51, Inter 40, Lacio (+1) 38, Milan 36, Atalanta 35, Roma 35, Sampdorija 33, Fiorentina 31, Torino 31, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 24, SPAL 22, Kaljari 21, Udineze 19, Empoli (+1) 18, Bolonja 17, Frozinone 13, Kjevo* 9.

*napomena: Kjevo je kažnjeno oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar