Одлучено је: Теодосић постаје слободан играч!

Теодосић добио отказ у Лос Анђелесу! Српски кошаркаш у редовима Лос Анђелес Клиперса Милош Теодосић отпуштен је из састава те екипе.  Српски ас вероватно се враћа у Европу! Клиперси исплатили Теодосића, још 48 сати и слободан је! Милош Теодосић није више у обавези да долази на тренинге и утакмице Л. А. Клиперса, али са пуном зарадом у џепу мора да сачека још два дана до када остали НБА тимови имају могућност да му понуде уговор.

Кошарка 07.02.2019 | 22:20
Одлучено је: Теодосић постаје слободан играч!
НБА лигаш из Лос Анђелеса прогласио је Теодосића вишком и отпустио га, преносе обавештени портали "Еурохоопс" и "Yахоо".

Теодосић је у НБА лигу, то јест у Клиперсе, дошао лета 2017. године, али од тада па до сада није успео да остави већи утисак.

Он је после прве сезоне са доста успона и падова у другу ушао без превише очекивања, а током ње је у једном тренутку у потпуности изгубио минутажу код тренера Дока Риверса.

Капитен репрезентације Србије је пре месец и по дана одиграо последњи меч за Клиперсе и од тада није крочио на паркет током утакмица своје екипе. Он је, до тог тренутка, имао просек од 3,2 поена и 2,1 асистенције по мечу.

Према ранијим писањима бројних европских медија од Теодосића се очекује повратак у Европу, а као најизгледнија опција помињао се Анадолу Ефес, у којем тренутно наступа српски кошаркаш Васа Мицић.

Теодосић ће, према НБА правилима, морати да сачека 48 сати од отказа како би постао слободан агент, а за то време је слободан у проналажењу нове средине.

Тачно у 21 час по средњоевропском времену спуштена је рампа на прелазни рок у НБА лиги, а српска кошаркашка јавност добила је вест коју је дуго чекала - Милош Теодосић дефинитивно постаје слободан играч! 

Подсетимо, током дана појавиле су се информације да су Клиперси последњих дана тражили нови клуб за Теодосића. Како се интересовање Орланда и Чикага није претворило у конкретан посао, капитен српске кошаркашке репрезентације постаће слободан играч и то тако што ће му тим из Лос Анђелеса исплатити комплетну плату за ову сезону, односно 6.300.000 долара! Тако јављају добро упућени амерички медији, пре свихYахоо Спортс.

Теодосић ће, дакле, имати одрешене руке да самостално бира наредни корак у каријери, а иако се и даље чека позив од неког НБА тима, највероватније је да ће се најбољи српски плејмејкер вратиту у Европу после годину и по дана проведених у Клиперсима. 

Милоша Теодосића чекају Макаби и Ефес, а не би било изненађење ако би се у међувремену појавио још неки европски клуб спреман да га ангажује. Засад су Макаби и Ефес једини спремни да Теодосићу пруже богат, вишегодишњи уговор. 

Једна од последњих одлука Лос Анђелес Клиперса у драматичном последњем дану за трејдове у НБА лиги је - исплата Милоша Теодосића и растанак са нашим плејмејкером.

Са комплетном зарадом у џепу, предвиђену уговором који је потписао на лето 2017. када је напустио ЦСКА и решио да се опроба у најјачој лиги света, 32-годишњи ас мораће да сачека 48 сати до када ће остали тимови имати право да му понуде уговор, а када тај рок истекне - биће слободан у избору новог тима.

Извори из Атине најављују да је Тео већ донео одлуку и да ће сезону завршити у – Европи!

Евролигаши су увелико у току са развојем ситуације у Ел-Еју, па је тако Ергин Атаман већ најавио да ће Ефес покушати да "украде" Теодосића и понуди му инстант повратак у најјачу конкуренцију у Европи.

Капитен репрезентације Србије је пре месец и по дана одиграо последњи меч за Клиперсе и од тада није крочио на паркет током утакмица своје екипе. Он је, до тог тренутка, имао просек од 3,2 поена и 2,1 асистенције по мечу, што руку на срце није могло да се предвиди после обећавајуће деби сезоне у лиги.

Отприлике у исто време када су из САД стигле вести о исплати Теодосића и Гортата, саопштено је да се ова франшиза у константној потрази за играчем светске класе одлучила за размену са градским ривалом, у којој су Мајкл Бизли и Ивица Зубац постали бело-плаво-црвени, а Мускала жуто-љубичасти. Медији у Лос Анђелесу претпостављају да ће тренер Док Риверс у договору са "фронтофисом" исплатити и Бизлија веома брзо.
Иако је доживео неугодну повреду практично на почетку НБА каријере и вратио се на паркет тек у јануару 2018, Теодосић је прошлу сезону обележио са 9,5 поена, 2,8 скокова и 4,6 асистенција на 45 мечева, а био је стартер 36 пута. Шутирао је 41,9 одсто из игре, односно 37,9 одсто ван линије 7,24.

Играо је 25,2 минута по мечу, ове сезоне само десет…

Према уговору са Клиперсима, који су буквално "разбуцали" екипу у претходних 48 сати ("вејвован" је и Марћин Гортат, Бобан Марјановић послат у Филаделфија Севентисиксерсе заједно са Тобајасом Херисом, а Мајк Мускала завршио у Лејкерсима...), Теодосићу је за две сезоне у "Граду анђела" припало 12 милиона долара бруто.

Нестрпљиво чекамо да видмо какав ће наредни корак направити Милош Теодосић.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар