Odlučeno je: Teodosić postaje slobodan igrač!

Teodosić dobio otkaz u Los Anđelesu! Srpski košarkaš u redovima Los Anđeles Klipersa Miloš Teodosić otpušten je iz sastava te ekipe.  Srpski as verovatno se vraća u Evropu! Klipersi isplatili Teodosića, još 48 sati i slobodan je! Miloš Teodosić nije više u obavezi da dolazi na treninge i utakmice L. A. Klipersa, ali sa punom zaradom u džepu mora da sačeka još dva dana do kada ostali NBA timovi imaju mogućnost da mu ponude ugovor.

Košarka 07.02.2019 | 22:20
Odlučeno je: Teodosić postaje slobodan igrač!
NBA ligaš iz Los Anđelesa proglasio je Teodosića viškom i otpustio ga, prenose obavešteni portali "Eurohoops" i "Yahoo".

Teodosić je u NBA ligu, to jest u Kliperse, došao leta 2017. godine, ali od tada pa do sada nije uspeo da ostavi veći utisak.

On je posle prve sezone sa dosta uspona i padova u drugu ušao bez previše očekivanja, a tokom nje je u jednom trenutku u potpunosti izgubio minutažu kod trenera Doka Riversa.

Kapiten reprezentacije Srbije je pre mesec i po dana odigrao poslednji meč za Kliperse i od tada nije kročio na parket tokom utakmica svoje ekipe. On je, do tog trenutka, imao prosek od 3,2 poena i 2,1 asistencije po meču.

Prema ranijim pisanjima brojnih evropskih medija od Teodosića se očekuje povratak u Evropu, a kao najizglednija opcija pominjao se Anadolu Efes, u kojem trenutno nastupa srpski košarkaš Vasa Micić.

Teodosić će, prema NBA pravilima, morati da sačeka 48 sati od otkaza kako bi postao slobodan agent, a za to vreme je slobodan u pronalaženju nove sredine.

Tačno u 21 čas po srednjoevropskom vremenu spuštena je rampa na prelazni rok u NBA ligi, a srpska košarkaška javnost dobila je vest koju je dugo čekala - Miloš Teodosić definitivno postaje slobodan igrač! 

Podsetimo, tokom dana pojavile su se informacije da su Klipersi poslednjih dana tražili novi klub za Teodosića. Kako se interesovanje Orlanda i Čikaga nije pretvorilo u konkretan posao, kapiten srpske košarkaške reprezentacije postaće slobodan igrač i to tako što će mu tim iz Los Anđelesa isplatiti kompletnu platu za ovu sezonu, odnosno 6.300.000 dolara! Tako javljaju dobro upućeni američki mediji, pre svihYahoo Sports.

Teodosić će, dakle, imati odrešene ruke da samostalno bira naredni korak u karijeri, a iako se i dalje čeka poziv od nekog NBA tima, najverovatnije je da će se najbolji srpski plejmejker vratitu u Evropu posle godinu i po dana provedenih u Klipersima. 

Miloša Teodosića čekaju Makabi i Efes, a ne bi bilo iznenađenje ako bi se u međuvremenu pojavio još neki evropski klub spreman da ga angažuje. Zasad su Makabi i Efes jedini spremni da Teodosiću pruže bogat, višegodišnji ugovor. 

Jedna od poslednjih odluka Los Anđeles Klipersa u dramatičnom poslednjem danu za trejdove u NBA ligi je - isplata Miloša Teodosića i rastanak sa našim plejmejkerom.

Sa kompletnom zaradom u džepu, predviđenu ugovorom koji je potpisao na leto 2017. kada je napustio CSKA i rešio da se oproba u najjačoj ligi sveta, 32-godišnji as moraće da sačeka 48 sati do kada će ostali timovi imati pravo da mu ponude ugovor, a kada taj rok istekne - biće slobodan u izboru novog tima.

Izvori iz Atine najavljuju da je Teo već doneo odluku i da će sezonu završiti u – Evropi!

Evroligaši su uveliko u toku sa razvojem situacije u El-Eju, pa je tako Ergin Ataman već najavio da će Efes pokušati da "ukrade" Teodosića i ponudi mu instant povratak u najjaču konkurenciju u Evropi.

Kapiten reprezentacije Srbije je pre mesec i po dana odigrao poslednji meč za Kliperse i od tada nije kročio na parket tokom utakmica svoje ekipe. On je, do tog trenutka, imao prosek od 3,2 poena i 2,1 asistencije po meču, što ruku na srce nije moglo da se predvidi posle obećavajuće debi sezone u ligi.

Otprilike u isto vreme kada su iz SAD stigle vesti o isplati Teodosića i Gortata, saopšteno je da se ova franšiza u konstantnoj potrazi za igračem svetske klase odlučila za razmenu sa gradskim rivalom, u kojoj su Majkl Bizli i Ivica Zubac postali belo-plavo-crveni, a Muskala žuto-ljubičasti. Mediji u Los Anđelesu pretpostavljaju da će trener Dok Rivers u dogovoru sa "frontofisom" isplatiti i Bizlija veoma brzo.
Iako je doživeo neugodnu povredu praktično na početku NBA karijere i vratio se na parket tek u januaru 2018, Teodosić je prošlu sezonu obeležio sa 9,5 poena, 2,8 skokova i 4,6 asistencija na 45 mečeva, a bio je starter 36 puta. Šutirao je 41,9 odsto iz igre, odnosno 37,9 odsto van linije 7,24.

Igrao je 25,2 minuta po meču, ove sezone samo deset…

Prema ugovoru sa Klipersima, koji su bukvalno "razbucali" ekipu u prethodnih 48 sati ("vejvovan" je i Marćin Gortat, Boban Marjanović poslat u Filadelfija Seventisikserse zajedno sa Tobajasom Herisom, a Majk Muskala završio u Lejkersima...), Teodosiću je za dve sezone u "Gradu anđela" pripalo 12 miliona dolara bruto.

Nestrpljivo čekamo da vidmo kakav će naredni korak napraviti Miloš Teodosić.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar