Сада се хвалите да сте усташе

Ученик првог разреда средње Управно-биротехничке школе у Задру упаљачем је жигосао слово “у” на раме једне ученице и на врат једног ученика уз поруку да се сада могу хвалити да су усташе.

Регион 07.02.2019 | 20:47
Сада се хвалите да сте усташе
Међутим, још већи скандал је понашање директора школе који је све оцијенио обичном дјечијом игром. За случај се не би ни сазнало да није реаговао отац повријеђене дјевојчице, преноси Н1.

Жигосање ученика и ученице у задарској средњој школи за директора је дјечја игра, мали инцидент око којег медији праве сензацију. Јер по њему, то о чему извјештавају није се ни догодило.

– То није истина, то морам рећи нажалост да то није истина. То је била обична дјечја игра, то је само било прислањање врућег упаљача. (Хоћете рећи да нема слова У на тијелу дјевојчице?) Сигурно – тврди Јозо Драгић, директор школе.

Јасно видљивим словом У хвалио се и сам ученик који се, сматра први човјек школе, тек заиграо упаљачем. У школи која је, сматра, била најбоља док – није почела примати дјецу с потешкоћама.

– Али ето, задњих година откад су се почели директно уписивати ученици са различитим тешкоћама, посебним условима и ето, такви се мали инциденти догађају – каже Драгић. 

Ресорно министарство је у школу послало инспекцију, правобранилац за дјецу рекла је да изјаве директора зачуђују јер је свако насиље неприхватљиво, а ресорни министар Нада Мурганић јасно поручује директору – криво сте поступили.

– Школа је то свакако морала пријавити, и полицији, и родитељима и Центру за социјалну рад –  сматра Мурганић.

А полиција је за случај сазнала из – медија. Тврде да засада нема потребе за привођењем малољетника, а на питање може ли се истрага проширити и на евентуално потицање мржње с обзиром на то да је жигосана дјевојка албанске националности одговарају овако:

– Ово криминалистичко истраживање сигурно ће нам дати одговоре на сва питања, тако ћемо ради ли се о дискриминацији по било каквој основи  – наводе у полицији.

Сигурно је да се ради прво о насиљу, а онда о толерисању насиља. Да се отац дјевојке није обратио медијима, све би остало унутар школских зидова. И чин жигосања, и избор симбола, и изостанак реакције и на једно и на друго.

(Н1)

 

Можете да нас пратите и путем апликације за Андрои

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

07.02.2019 19:50

Тамо још није завршен ИИ свјетски рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово

07.02.2019 20:44

је стара нова устсшка ндх ... фуј ,које смеће и болесник.. чим се то хрвати поносе???? клањем ,истребљењем...логором јасеновац ,јамама ,затирањем свега што није хрватско ... смеће Срби су вам узградили хрватску... доле усташлук и фашизам.. Срби ,памтите , градите културу сјећања... хрвати су усташе..,клали би и недао Бог правили други Јасеновац..

Name

куку нама са нама

07.02.2019 21:27

Како ли се Бисерка и Бурле сад у себи смију и ликују "за дом"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

08.02.2019 18:35

Будале и луде гљиве се несаде оне ничу саме.