Sada se hvalite da ste ustaše

Učenik prvog razreda srednje Upravno-birotehničke škole u Zadru upaljačem je žigosao slovo “u” na rame jedne učenice i na vrat jednog učenika uz poruku da se sada mogu hvaliti da su ustaše.

Region 07.02.2019 | 20:47
Sada se hvalite da ste ustaše
Međutim, još veći skandal je ponašanje direktora škole koji je sve ocijenio običnom dječijom igrom. Za slučaj se ne bi ni saznalo da nije reagovao otac povrijeđene djevojčice, prenosi N1.

Žigosanje učenika i učenice u zadarskoj srednjoj školi za direktora je dječja igra, mali incident oko kojeg mediji prave senzaciju. Jer po njemu, to o čemu izvještavaju nije se ni dogodilo.

– To nije istina, to moram reći nažalost da to nije istina. To je bila obična dječja igra, to je samo bilo prislanjanje vrućeg upaljača. (Hoćete reći da nema slova U na tijelu djevojčice?) Sigurno – tvrdi Jozo Dragić, direktor škole.

Jasno vidljivim slovom U hvalio se i sam učenik koji se, smatra prvi čovjek škole, tek zaigrao upaljačem. U školi koja je, smatra, bila najbolja dok – nije počela primati djecu s poteškoćama.

– Ali eto, zadnjih godina otkad su se počeli direktno upisivati učenici sa različitim teškoćama, posebnim uslovima i eto, takvi se mali incidenti događaju – kaže Dragić. 

Resorno ministarstvo je u školu poslalo inspekciju, pravobranilac za djecu rekla je da izjave direktora začuđuju jer je svako nasilje neprihvatljivo, a resorni ministar Nada Murganić jasno poručuje direktoru – krivo ste postupili.

– Škola je to svakako morala prijaviti, i policiji, i roditeljima i Centru za socijalnu rad –  smatra Murganić.

A policija je za slučaj saznala iz – medija. Tvrde da zasada nema potrebe za privođenjem maloljetnika, a na pitanje može li se istraga proširiti i na eventualno poticanje mržnje s obzirom na to da je žigosana djevojka albanske nacionalnosti odgovaraju ovako:

– Ovo kriminalističko istraživanje sigurno će nam dati odgovore na sva pitanja, tako ćemo radi li se o diskriminaciji po bilo kakvoj osnovi  – navode u policiji.

Sigurno je da se radi prvo o nasilju, a onda o tolerisanju nasilja. Da se otac djevojke nije obratio medijima, sve bi ostalo unutar školskih zidova. I čin žigosanja, i izbor simbola, i izostanak reakcije i na jedno i na drugo.

(N1)

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Androi

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Skeptik

07.02.2019 19:50

Tamo još nije završen II svjetski rat.

ODGOVORITE
Name

Ovo

07.02.2019 20:44

je stara nova ustsška ndh ... fuj ,koje smeće i bolesnik.. čim se to hrvati ponose???? klanjem ,istrebljenjem...logorom jasenovac ,jamama ,zatiranjem svega što nije hrvatsko ... smeće Srbi su vam uzgradili hrvatsku... dole ustašluk i fašizam.. Srbi ,pamtite , gradite kulturu sjećanja... hrvati su ustaše..,klali bi i nedao Bog pravili drugi Jasenovac..

Name

kuku nama sa nama

07.02.2019 21:27

Kako li se Biserka i Burle sad u sebi smiju i likuju "za dom"

ODGOVORITE
Name

Dora.

08.02.2019 18:35

Budale i lude gljive se nesade one niču same.