ЕЛ: Вратио се Ефес и цементира четврто мјесто!

Мицић поново одличан у убедљивој победи Ефеса! Кошаркаши Анадолу Ефеса победили су Гран Канарију у 22. колу Евролиге на домаћем паркету резултатом 93:74.  

Кошарка 07.02.2019 | 20:40
ЕЛ: Вратио се Ефес и цементира четврто мјесто!
Мицић врло добар, Симон у првом плану! Још једна добра рола српског плејмејкера.

Ефес је боље отворио меч, али је уследила серија Гран Канарије у другој четвртини од 13:0. Гости су играли одлично до полувремена и на њему водили.

Ипак, како је то обично био случај са Гранком у досадашњем делу сезоне, игра Шпанаца се "распала" у једном од полувремена, па је Ефес однео лаку победу.

Поново одличан у дресу Ефеса био је српски плејмејкер Василије Мицић са 16 поена и три асистенције. У Ефесу истакли су се и Хрват Крунослав Симон са 25 поена, Шејн Ларкин са 18 и Брајант Данстон са 11 поена, седам скокова и четири асистенције.

Најбољи код гостију био је Клевин Хена са 16 поена и пет асистенција. Маркус Ериксон је убацио 13, а Ди Џеј Стробери десет поена.

Турци су победом прекинули серију од два пораза заредом, а Гран Канарији нанели седми неуспех у низу.

Уздрмали су се духови у Истанбулу после два тешка гостовања и пораза од Панатинаикоса и Реала, пошто се у питање довео останак на четвртој позицији. Због тога је Ергин Атаман у повратку на свој терен затражио од играча јако издање како би се подигло самопоуздање и очекивања турског стручњака је екипа испунила.

Ефес је као домаћин рутински надиграо Гран Канарију са 93:74, чиме је настављен процес цементирања четврте позиције на табели Евролиге, што у плеј-офу гарантује предност домаћег терена. Није се ни очекивало да би Гран Канарија могла да буде озбиљнији такмац, упркос томе што је Ефес познат као један од домаћина са најслабијом подршком у дворани Абди Ипекчи. Гости са Канарских острва издржали су само једно полувреме, а после лоше прве четвртине успели су да одговоре снажно у другом кварталу, истопе десет поена заостатка и чак накратко поведу. Али, када су се повезали сви редови у домаћем саставу, Гран Канарија је положила оружје. 

Ефес је, првенствено, јако реаговао у одбрани и противника свео на само 28 поена у другом полувремену, односно по 14 у обе четвртине, да би одговорио са равно 50 кошева. Ако је после треће деонице остало мало дилеме око тога ко ће узети победу, све је решено почетком последње деонице, када је Ефес брзински стигао до 15 поена вишка (75:60) и онда до краја утакмице само одржавао разлику.

Још једну врло добру ролу имао је Василије Мицић. Српски плејмејкер је на паркету провео нешто мање од 22 минута и за то време скупио 16 поена (6/12 из игре, 2/6 за три), уз три асистенције, по један скок и украдену лопту, али и четири изгубљена поседа. Прво име утакмице био је одлично расположени Крунослав Симон. Хрватски шутер је скупио 25 поена, уз 5/6 са дистанце, али и четири скока, три асистенције, две украдене и четири изгубљене лопте, за индекс корисности 34. Одличан је био и Шејн Ларкин са 18 поена и шест завршних додавања. Код гостију најбољи је био Клевин Хана са 16 поена, пет асистенција и шест изгубљених лопти.

Евролига, 22. коло:

Анадолу Ефес – Гран Канарија 93:74

19.00 Будућност – Химки
20.05 Макаби – Олимпијакос
21.00 Барселона – Жалгирис

петак:

18.00 ЦСКА Москва – Реал Мадрид
18.45 Фенербахче – Панатинаикос
20.30 Басконија – Бајерн
20.45 Армани Милано – Дарушафака

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар