EL: Vratio se Efes i cementira četvrto mjesto!

Micić ponovo odličan u ubedljivoj pobedi Efesa! Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Gran Kanariju u 22. kolu Evrolige na domaćem parketu rezultatom 93:74.  

Košarka 07.02.2019 | 20:40
EL: Vratio se Efes i cementira četvrto mjesto!
Micić vrlo dobar, Simon u prvom planu! Još jedna dobra rola srpskog plejmejkera.

Efes je bolje otvorio meč, ali je usledila serija Gran Kanarije u drugoj četvrtini od 13:0. Gosti su igrali odlično do poluvremena i na njemu vodili.

Ipak, kako je to obično bio slučaj sa Grankom u dosadašnjem delu sezone, igra Španaca se "raspala" u jednom od poluvremena, pa je Efes odneo laku pobedu.

Ponovo odličan u dresu Efesa bio je srpski plejmejker Vasilije Micić sa 16 poena i tri asistencije. U Efesu istakli su se i Hrvat Krunoslav Simon sa 25 poena, Šejn Larkin sa 18 i Brajant Danston sa 11 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Najbolji kod gostiju bio je Klevin Hena sa 16 poena i pet asistencija. Markus Erikson je ubacio 13, a Di Džej Stroberi deset poena.

Turci su pobedom prekinuli seriju od dva poraza zaredom, a Gran Kanariji naneli sedmi neuspeh u nizu.

Uzdrmali su se duhovi u Istanbulu posle dva teška gostovanja i poraza od Panatinaikosa i Reala, pošto se u pitanje doveo ostanak na četvrtoj poziciji. Zbog toga je Ergin Ataman u povratku na svoj teren zatražio od igrača jako izdanje kako bi se podiglo samopouzdanje i očekivanja turskog stručnjaka je ekipa ispunila.

Efes je kao domaćin rutinski nadigrao Gran Kanariju sa 93:74, čime je nastavljen proces cementiranja četvrte pozicije na tabeli Evrolige, što u plej-ofu garantuje prednost domaćeg terena. Nije se ni očekivalo da bi Gran Kanarija mogla da bude ozbiljniji takmac, uprkos tome što je Efes poznat kao jedan od domaćina sa najslabijom podrškom u dvorani Abdi Ipekči. Gosti sa Kanarskih ostrva izdržali su samo jedno poluvreme, a posle loše prve četvrtine uspeli su da odgovore snažno u drugom kvartalu, istope deset poena zaostatka i čak nakratko povedu. Ali, kada su se povezali svi redovi u domaćem sastavu, Gran Kanarija je položila oružje. 

Efes je, prvenstveno, jako reagovao u odbrani i protivnika sveo na samo 28 poena u drugom poluvremenu, odnosno po 14 u obe četvrtine, da bi odgovorio sa ravno 50 koševa. Ako je posle treće deonice ostalo malo dileme oko toga ko će uzeti pobedu, sve je rešeno početkom poslednje deonice, kada je Efes brzinski stigao do 15 poena viška (75:60) i onda do kraja utakmice samo održavao razliku.

Još jednu vrlo dobru rolu imao je Vasilije Micić. Srpski plejmejker je na parketu proveo nešto manje od 22 minuta i za to vreme skupio 16 poena (6/12 iz igre, 2/6 za tri), uz tri asistencije, po jedan skok i ukradenu loptu, ali i četiri izgubljena poseda. Prvo ime utakmice bio je odlično raspoloženi Krunoslav Simon. Hrvatski šuter je skupio 25 poena, uz 5/6 sa distance, ali i četiri skoka, tri asistencije, dve ukradene i četiri izgubljene lopte, za indeks korisnosti 34. Odličan je bio i Šejn Larkin sa 18 poena i šest završnih dodavanja. Kod gostiju najbolji je bio Klevin Hana sa 16 poena, pet asistencija i šest izgubljenih lopti.

Evroliga, 22. kolo:

Anadolu Efes – Gran Kanarija 93:74

19.00 Budućnost – Himki
20.05 Makabi – Olimpijakos
21.00 Barselona – Žalgiris

petak:

18.00 CSKA Moskva – Real Madrid
18.45 Fenerbahče – Panatinaikos
20.30 Baskonija – Bajern
20.45 Armani Milano – Darušafaka

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar