Колумбија поставила новог селектора!

Карлос Кеирош преузеће једну од најквалитетнијих селекција света!

Фудбал 08.02.2019 | 14:15
Колумбија поставила новог селектора!
Португалац Карлос Кеирош од данас је и званично нови селектор Колумбије. Доскорашњи кормилар Ирана наследио је на новој функцији Аргентинца Хозеа Пекермана који је поднео оставку у септембру.

Довођење Кеироша се одужило, пошто су Колумбијци чекали да се заврши Азијски куп како би Португалцу истекао уговор с Иранцима.

Некадашњи помоћник Алекса Фергусона у Манчестер Јунајтеду потписао је са Кафетеросима уговор на четири године,а први велики задатак биће му да предводи Колумбију на Копа Америка који се одржава у Бразилу овог лета.

За Карлоса Кеироша клупа Колумбије је пети селекторски посао, а у четири наврата предводио је репрезентације на великим такмичењима (Јужну Африку 2002, Португал 2010. и Иран 2014. и 2018. године). У богатој клупској каријери тренирао је и чувене Галактикосе Реала из Мадрида у сезони 2004/05. 

Први најважнији задатак за Кеироша биће да се пласира на Светско првенство у Катару 2022. године.

"Он је европски тренер. Већина колумбијских фудбалера игра у Европи, а Кеирошови методи су веома слични онима по којима наши фудбалери тренирају и то је најважнији аргумент за његово ангажовање",образложили су Колумбијци разлоге за споразум с Португалцем.

Карлоса Кеироша чека сјајан посао и јако квалитетан играчки потенцијал који предводе Хамес Родригез, Хуан Квадрадо, Карлос Бака, Луис Муријел, Џери Мина...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар