Kolumbija postavila novog selektora!

Karlos Keiroš preuzeće jednu od najkvalitetnijih selekcija sveta!

Fudbal 08.02.2019 | 14:15
Kolumbija postavila novog selektora!
Portugalac Karlos Keiroš od danas je i zvanično novi selektor Kolumbije. Doskorašnji kormilar Irana nasledio je na novoj funkciji Argentinca Hozea Pekermana koji je podneo ostavku u septembru.

Dovođenje Keiroša se odužilo, pošto su Kolumbijci čekali da se završi Azijski kup kako bi Portugalcu istekao ugovor s Irancima.

Nekadašnji pomoćnik Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu potpisao je sa Kafeterosima ugovor na četiri godine,a prvi veliki zadatak biće mu da predvodi Kolumbiju na Kopa Amerika koji se održava u Brazilu ovog leta.

Za Karlosa Keiroša klupa Kolumbije je peti selektorski posao, a u četiri navrata predvodio je reprezentacije na velikim takmičenjima (Južnu Afriku 2002, Portugal 2010. i Iran 2014. i 2018. godine). U bogatoj klupskoj karijeri trenirao je i čuvene Galaktikose Reala iz Madrida u sezoni 2004/05. 

Prvi najvažniji zadatak za Keiroša biće da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"On je evropski trener. Većina kolumbijskih fudbalera igra u Evropi, a Keirošovi metodi su veoma slični onima po kojima naši fudbaleri treniraju i to je najvažniji argument za njegovo angažovanje",obrazložili su Kolumbijci razloge za sporazum s Portugalcem.

Karlosa Keiroša čeka sjajan posao i jako kvalitetan igrački potencijal koji predvode Hames Rodrigez, Huan Kvadrado, Karlos Baka, Luis Murijel, Džeri Mina...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar