АС: Зимоњић може да постане Маријево огледало!

Шпански лист "АС" направио је паралелу између српског тенисера, Ненада Зимоњића и Британца, Ендија Марија.

Тенис 12.02.2019 | 19:45
АС: Зимоњић може да постане Маријево огледало!
Након Зимоњићевог повратка на терен, после дуге паузе и операције оба кука, мадридски лист га назива Маријевим "потенцијалним огледалом“.

С обзиром на чињеницу да ће Мари услед проблема са куком, највероватније играти још само ове сезоне, Шпанци користе Зимоњића као пример опстанка у свету професионалног тениса након повреде и хирушких захвата.

Међу сличностима између двојице тенисера, наводи се операција кука и дуги низ покушаја да се она избегне, због неизвесног постоперативног исхода за једног професионалног спортисту.

Зимоњић је читаву деценију покушавао да се опорави путем различитих врста физиотерапије. Међутим, у априлу прошле године, одлучио се на билатералну замену кука, којом је повећао шансе за останак у тенису и лагодно кретање без болова.

У уторак је у тандему са Матеом Павићем заиграо свој први меч од пролећа и изгубио. Оно што улива оптимизам је повратак четрдесетдвогодишњег Зимоњића на терен.

Селектор наше Дејвис куп репрезентације, поново игра, након захвата који завршава каријере вишеструко млађима од себе. Самим тим, Шпанци сматрају да би на основу овог случаја, било могуће да се и Мари врати на тур.

Ипак, поред сличности, постоје и велике разлике. Мареј игра у синглу, са динамиком много другачијом од Зимоњићеве. АТП има немилосрдне распореде, уз минималан број слободних дана годишње. Осим тога, дубл је познат по томе што захтева нижи интензизет игре; фактор који је кумулативно знатно милосрднији по тело играча.

Иако је Маријева друга операција другачија од Зимоњићеве у томе што није подразумевала потпуну замену кука, неопходно је време за емоционални и физички опоравак, а Мари тренутно у фокусу има живот без бола, не живот на АТП туру. Што му се не може замерити.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар