AS: Zimonjić može da postane Marijevo ogledalo!

Španski list "AS" napravio je paralelu između srpskog tenisera, Nenada Zimonjića i Britanca, Endija Marija.

Tenis 12.02.2019 | 19:45
AS: Zimonjić može da postane Marijevo ogledalo!
Nakon Zimonjićevog povratka na teren, posle duge pauze i operacije oba kuka, madridski list ga naziva Marijevim "potencijalnim ogledalom“.

S obzirom na činjenicu da će Mari usled problema sa kukom, najverovatnije igrati još samo ove sezone, Španci koriste Zimonjića kao primer opstanka u svetu profesionalnog tenisa nakon povrede i hiruških zahvata.

Među sličnostima između dvojice tenisera, navodi se operacija kuka i dugi niz pokušaja da se ona izbegne, zbog neizvesnog postoperativnog ishoda za jednog profesionalnog sportistu.

Zimonjić je čitavu deceniju pokušavao da se oporavi putem različitih vrsta fizioterapije. Međutim, u aprilu prošle godine, odlučio se na bilateralnu zamenu kuka, kojom je povećao šanse za ostanak u tenisu i lagodno kretanje bez bolova.

U utorak je u tandemu sa Mateom Pavićem zaigrao svoj prvi meč od proleća i izgubio. Ono što uliva optimizam je povratak četrdesetdvogodišnjeg Zimonjića na teren.

Selektor naše Dejvis kup reprezentacije, ponovo igra, nakon zahvata koji završava karijere višestruko mlađima od sebe. Samim tim, Španci smatraju da bi na osnovu ovog slučaja, bilo moguće da se i Mari vrati na tur.

Ipak, pored sličnosti, postoje i velike razlike. Marej igra u singlu, sa dinamikom mnogo drugačijom od Zimonjićeve. ATP ima nemilosrdne rasporede, uz minimalan broj slobodnih dana godišnje. Osim toga, dubl je poznat po tome što zahteva niži intenzizet igre; faktor koji je kumulativno znatno milosrdniji po telo igrača.

Iako je Marijeva druga operacija drugačija od Zimonjićeve u tome što nije podrazumevala potpunu zamenu kuka, neophodno je vreme za emocionalni i fizički oporavak, a Mari trenutno u fokusu ima život bez bola, ne život na ATP turu. Što mu se ne može zameriti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar