Убица великих спрема нову зврчку!

С рагбистима на Гвардиолине милионере! „Сигуран сам да се Манчестер Ситију неће допасти наш терен“, каже менаџер Њупорта, Мајк Флин.

Фудбал 10.02.2019 | 22:30
Убица великих спрема нову зврчку!
Магија ФА купа је толико чудесна, безброј пута смо је и осетили и видели у најстаријем такмичењу на свету. Наравно, ни ове године није изостала, а за њено најлепше издање побринули су се фудбалери енглеског четвртолигаша Њупорт Каунтија, који су први пут после равно 70 година стигли до чувене пете рунде и окршаја са шампионом Манчестер Ситијем.

Окршај којем се никако није обрадовао Пеп Гвардиола. Тренер најбољег енглеског тима прошле сезоне прижељкивао је, прма информацији Сана, радије Мидлзбро за ривала, највише због познате наоштрености велшких клубова када играју с Енглезима, али и лошег терена који чека богате звезде Грађана, а који ће сигурно бити ужасан до 16. фебруара када је заказан окршај на Родни Парејду, стадиону од само 7.850 гледалаца.

Лош травњак за госте наговестио је и менаџер Њупорта Мајк Флин, и то одмах након елиминације Мидлзброа у уторак увече.

"Сигуран сам да се Ситију неће допасти наш терен. Побринућу се да до утакмице са Грађанима на њему буду одигране три рагби утакмице, а ми ћемо потом дати све од себе", рекао је Флин после историјског успеха који је малени Њупорт лансирао на позорницу најпознатијих.

У наредне две недеље овај део Велса живеће за окршај са великим Ситијем, а после величанствених избацивања Мидлзброа и Лестера у претходним рундама ФА купа.

Ради се о малом клубу који је победом над друголигашем са Риверсајда поновио успех из далеке 1949. године када је такође играо пету рунду. То њиховог тренера чини поносним.

"Када неко као наш навијач Тим Трејвис који има 60 година и путује с нама на свако гостовање каже да му је уторак био најсрећнији дан у животу, како да не будем најпоноснији човек у Њупорту. Ови играчи не престају да ме одушевљавају. Успех који смо остварили је огроман, превелики. Утакмица са Манчестер Ситијем обезбедиће нам финансијску сигурност за наредних неколико година. То је велика ствар за клуб. Шта год да се деси против Грађана, бићу поносан, јер знам да сам са играчима обезбедио будућност Њупорта", подвлачи Флин.

Утакмицу са Мидлзбром одлучио је Роби Вилмот, момак који је за мање од две године прешао занимљив пут, од радника у Теску (британски ланац продавница) до човека одлуке у ФА купу.

"Роби је невероватан. Требало је у каријери далеко да догура. Тек сада сам добио најбољег Робија Вилмота јер је потпуно фокусриан на фудбал, није више оно мало дериште већ момак са којим је милина радити. Он је један од старијих фудбалера у тиму и лидер, чак и у стану који дели са осталим играчима. Преузима одговорност, знамо се дуго и знам колико је талентован", каже Флин.

Сјајне победе над Лестером и Мидлзбром у претходним рундама условиле су појављивање Гвардиоле, Де Друјнеа, Агуера и осталих асова са Етихада на Родни Парејду следеће суботе.

"Гледали смо овде Покетина, Пуела, Кристенсена, Пјулиса... Све фантастичне тренере, али долази нам 'црèме де ла црèме'. Пеп Гвардиола је институција, неко ко је идол многим малдим тренерима и верујем најбољи у послу - заједно са Јиргеном Клопом јер сам навијач Ливерпула. Познајем и Микела Артету који ми је послао СМС да се видимо ускоро. То је за мене фантастично, нас двојица смо зајендо смо похађали курс за ПРО лиценцу и тада научите колико постоје људи који нису умишљени и бахати иако се тако чине на телевизији", каже тренер Њупорта.

На крају и реална анализа наредног противника. 

"Манчестер Сити је фантастичан тим и сигуран сам да Пеп зна како да се снађе на нашем терену. Ми смо овладали пас игром по лошем терену, а верујем да ће се и Сити брзо прилагодити. Гледао сам их против Арсенала и волео бих да нисам јер су ме оставили без даха. Такву игру желимо да видимо поново овде, радујемо јој се унапред и бићемо спремни", закључио је Мајк Флин.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар