Ubica velikih sprema novu zvrčku!

S ragbistima na Gvardioline milionere! „Siguran sam da se Mančester Sitiju neće dopasti naš teren“, kaže menadžer Njuporta, Majk Flin.

Fudbal 10.02.2019 | 22:30
Ubica velikih sprema novu zvrčku!
Magija FA kupa je toliko čudesna, bezbroj puta smo je i osetili i videli u najstarijem takmičenju na svetu. Naravno, ni ove godine nije izostala, a za njeno najlepše izdanje pobrinuli su se fudbaleri engleskog četvrtoligaša Njuport Kauntija, koji su prvi put posle ravno 70 godina stigli do čuvene pete runde i okršaja sa šampionom Mančester Sitijem.

Okršaj kojem se nikako nije obradovao Pep Gvardiola. Trener najboljeg engleskog tima prošle sezone priželjkivao je, prma informaciji Sana, radije Midlzbro za rivala, najviše zbog poznate naoštrenosti velških klubova kada igraju s Englezima, ali i lošeg terena koji čeka bogate zvezde Građana, a koji će sigurno biti užasan do 16. februara kada je zakazan okršaj na Rodni Parejdu, stadionu od samo 7.850 gledalaca.

Loš travnjak za goste nagovestio je i menadžer Njuporta Majk Flin, i to odmah nakon eliminacije Midlzbroa u utorak uveče.

"Siguran sam da se Sitiju neće dopasti naš teren. Pobrinuću se da do utakmice sa Građanima na njemu budu odigrane tri ragbi utakmice, a mi ćemo potom dati sve od sebe", rekao je Flin posle istorijskog uspeha koji je maleni Njuport lansirao na pozornicu najpoznatijih.

U naredne dve nedelje ovaj deo Velsa živeće za okršaj sa velikim Sitijem, a posle veličanstvenih izbacivanja Midlzbroa i Lestera u prethodnim rundama FA kupa.

Radi se o malom klubu koji je pobedom nad drugoligašem sa Riversajda ponovio uspeh iz daleke 1949. godine kada je takođe igrao petu rundu. To njihovog trenera čini ponosnim.

"Kada neko kao naš navijač Tim Trejvis koji ima 60 godina i putuje s nama na svako gostovanje kaže da mu je utorak bio najsrećniji dan u životu, kako da ne budem najponosniji čovek u Njuportu. Ovi igrači ne prestaju da me oduševljavaju. Uspeh koji smo ostvarili je ogroman, preveliki. Utakmica sa Mančester Sitijem obezbediće nam finansijsku sigurnost za narednih nekoliko godina. To je velika stvar za klub. Šta god da se desi protiv Građana, biću ponosan, jer znam da sam sa igračima obezbedio budućnost Njuporta", podvlači Flin.

Utakmicu sa Midlzbrom odlučio je Robi Vilmot, momak koji je za manje od dve godine prešao zanimljiv put, od radnika u Tesku (britanski lanac prodavnica) do čoveka odluke u FA kupu.

"Robi je neverovatan. Trebalo je u karijeri daleko da dogura. Tek sada sam dobio najboljeg Robija Vilmota jer je potpuno fokusrian na fudbal, nije više ono malo derište već momak sa kojim je milina raditi. On je jedan od starijih fudbalera u timu i lider, čak i u stanu koji deli sa ostalim igračima. Preuzima odgovornost, znamo se dugo i znam koliko je talentovan", kaže Flin.

Sjajne pobede nad Lesterom i Midlzbrom u prethodnim rundama uslovile su pojavljivanje Gvardiole, De Drujnea, Aguera i ostalih asova sa Etihada na Rodni Parejdu sledeće subote.

"Gledali smo ovde Poketina, Puela, Kristensena, Pjulisa... Sve fantastične trenere, ali dolazi nam 'crème de la crème'. Pep Gvardiola je institucija, neko ko je idol mnogim maldim trenerima i verujem najbolji u poslu - zajedno sa Jirgenom Klopom jer sam navijač Liverpula. Poznajem i Mikela Artetu koji mi je poslao SMS da se vidimo uskoro. To je za mene fantastično, nas dvojica smo zajendo smo pohađali kurs za PRO licencu i tada naučite koliko postoje ljudi koji nisu umišljeni i bahati iako se tako čine na televiziji", kaže trener Njuporta.

Na kraju i realna analiza narednog protivnika. 

"Mančester Siti je fantastičan tim i siguran sam da Pep zna kako da se snađe na našem terenu. Mi smo ovladali pas igrom po lošem terenu, a verujem da će se i Siti brzo prilagoditi. Gledao sam ih protiv Arsenala i voleo bih da nisam jer su me ostavili bez daha. Takvu igru želimo da vidimo ponovo ovde, radujemo joj se unapred i bićemo spremni", zaključio je Majk Flin.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar