Прича: Триагонал за Бенфикино чудо од дјетета!

Жоао Феликс је момак који пажњу привлачи из више разлога. Осим што је офанзивни плејмејкер доброг прегледа игре и што зна да се носи са теретом играња иза нападача, у срцу напада и на левом боку, може да игра и повученије, мада му у Бенфики највише дају офанзивне задатке.

Фудбал 10.02.2019 | 23:00
Прича: Триагонал за Бенфикино чудо од дјетета!
Годинама Португалија није тако брујала о неком играчу као о најновијем бисеру са Лужа због којег је цела Европа устала на ноге.

Шепурила се Бенфика разним бисерима последњих година, од Анхела ди Марије, преко Едерсона, до Рената Санчеза, али чак ни они нису изазвали овакву пажњу као што је Жоао Феликс за релативно кратко време. Највећи таленат Португалије још од Кристијана Роналда. Тако га фудбалски критичари у Португалији, али и шире зову. Само по себи говори о каквом се бисеру ради. Али, не треба заборавити да су се годинама уназад многи играчи китили етикетом наследника Кристијана Роналда. Нани, Брума, Гонсало Гуедес... Међутим, готово свакодневно стижу уверавања да је Феликс тај, легитимни наследник једног од најбољих фудбалера свих времена!

Не само што су новинари своју пажњу усмерили на њега, већ и скаути највећих европских клубова из недеље у недељу долазе на Бенфикине утакмице како би гледали мајсторије 19-годишњег Феликса. Међу бројним именима су се, логично, већ издвојили Барселона, Реал Мадрид и Јувентус! Од осталих ту су ПСЖ, Манчестер јунајтед, Арсенал, Вест Хем, Милан, Атлетико Мадрид, Дортмунд... Из Шпаније, ипак, стижу уверења да су Барса, Јуве и Реал ипак далеко испред конкуренције. Због тога бисмо наредних месеци могли да видимо прави триагонал за потпис највећег португалског драгуља у овом тренутку. 

Каталонски Мундо Депортиво тврди да је Феликс већ неко време на радару Барселониних скаута и да би врло лако могло да се догоди да се на лето покрену озбиљни преговори око евентуалног потписа. Или бар услова под којима би потпис могао да се догоди.

Од раније је познато да се Феликс већ две године темељно прати у детаљним анализама људи из Реала и да је још за време боравка Кристијана Роналда у Мадриду био предодређен да једног дана постане ново велико име на стадиону Сантјаго Бернабеу. С обзиром на темпо којим се Феликс развија, тај дан би могао да дође брже него што се очекивало, поготово јер су се у целу причу укључили највећи конкуренти. 

Мадридска Марка је, као најбоље обавештени извор близак Реалу, објавио да је Кристијано Роналдо већ указао челницима Јувентуса да би требало озбиљно да се позабаве куповином Феликса и да не штеде новац за њега. Директор Фабио Паратићи и његова свита обавештени су о томе јер, наводно, Роналдо жели да буде Феликсов ментор у наредним годинама и да га припреми за изазове врхунског фудбала. Подсетимо, Роналдо под својим патронатом има и младог нападача Севиље Андреа Силву, коме такође предвиђа блиставу будућност, а на његове захтеве чак су неколико пута заједно носили офанзиву Португалије у званичним утакмицама.

Жоао Феликс је момак који пажњу привлачи из више разлога. Осим што је офанзивни плејмејкер доброг прегледа игре и што зна да се носи са теретом играња иза нападача, у срцу напада и на левом боку, може да игра и повученије, мада му у Бенфики највише дају офанзивне задатке. Ове сезоне је скупио 22 утакмице, уз осам голова и четири асистенције у свим такмичењима.

Како је недавно објављено, Бенфика може мирно да спава јер Феликс има челични уговор до јуна 2023. године и откупну клаузулу постављену на 120.000.000 евра. Дакле, потенцијални купци – попут Вест Хема који је глатко одбијен за 60.000.000 евра – не би смели да се појављују с мање новца. На Лужу се већ кују планови да му се да нови уговор с јачом платом и већом откупном клаузулом. Да се клуб заштити од продаје испод цене.

Посебно занимљив моменат везан је за Феликсове заступнике. Наиме, он у овом тренутку није у вези са португалским суперагентом Жоржом Мендешом, пошто је члан друге, релативно мале агенције где јеФеликс далеко највеће име. Међутим, ако Бенфика жели да извуче највише из овог трансфера, а готово је немогуће очекивати да ће успети да га задржи више од годину дана, мораће да потпише партнерски уговор са Мендешом. Јер, преко њега се одвијају сви највећи трансфери у Португалији, а и шире. Не треба заборавити да је Мендеш Роналдов агент, да је годинама имао фантастичне односе са Реалом, али да и Јувентус сада може да има пречицу до потписа. Опет, Барселона има своје референце које ће покушати да искористи у овом послу.

Нема сумње да ће ово бити занимљива борба...

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар