Никола Миротић прешао у најбољу екипу Истока!

Шпански кошаркаш, црногорског порекла, Никола Миротић, прешао је у најбољу екипу источне конференције НБА лиге, Милвоки Баксе.  Никола Миротић код Јаниса у Милвокију! Милвоки шаље двојицу играча, а Њу Орлеанс ће добити и чак четири пика друге рунде.  Миротић враћен са југа на север САД.  Ове сезоне почео је импресивно, у октобру је имао просек од 23,1 поена, 9,9 скокова уз 51,4 одсто успешности у шуту из игре, потом је пао на 16,7 поена и 8,3 скокова.

Кошарка 07.02.2019 | 19:45
Никола Миротић прешао у најбољу екипу Истока!
Како преноси ЕСПН, Бакси су у замену за Миротића у Њу Орлеанс послали Стенлија Џонсона, којег су недавно добили из Детроита, и Џејсона Смита.

Миротић је тренутно у последњој години уговора вредног 12,5 милиона долара, а у досадашњем делу сезоне је просечно бележио 16,7 поена и 8,3 скока по утакмици.

Према првим информацијама Бакси у Њу Орлеанс шаљу и чак четири пика друге рунде.

Трејд у Њу Орлеансу! Али, није Ентони Дејвис, већ - Никола Миротић.

После годину и седам дана проведених на крајњем југу САД, на обали Мексичког залива, Никола Миротић враћа се на хладни север и обале Језера Мичиген.

Али, не у Чикаго, из ког је 1. фебруара прошле године трејдован као неприлагођени кошаракаш Булса, већ у Милвоки, где ће као члан Бакса јуришати у завршници сезоне бар на финале конференције.

У припреми "главне вести", за коју није остало много времена, Њу Орлеанс Пеликанси обавили су трејд са Баксима и Детроит Пистонсима у којима су добили Стенлија Џонсона, Џејсона Смита и (најважније) четири "пика" у другој рунди драфта.

Овај трејд "наставак је" договора између Бакса и Пистонса, у оквиру ког је Стенли Џонсон "прешао" у Милвоки у замену за центра, Тома Мејкера. Овај 22-годишњи крилни кошаркаш заправо ће само продужити на југ заједно са четири "пика".

Под претпоставком да "пеликани" у наставку сезоне неће марити да заврше на што лошијим позицијама, "фронтофис" ове нестабилне франшизе покушава очекивани губитак Ентонија Дејвиса да надокнади што већим бројем пикова и крене "од нуле" верујући да нека нова "Обрва" неће затражити трејд на шест месеци од истека првог НБА уговора.

Миротић (27) је у Чикаго стигао 2014. године после заслужене евролигашке "Рисинг Стар" титуле у дресу матичног Реал Мадрида, а његова кошарка напредовала је из сезоне у сезону све док у септембру 2017. није потписао нови уговор са Булсима. Међутим…

У трејд је укључен и 32-годишњи Смит, који је 7. децембра трејдован из Вашингтон Визардса у Милвоки, а 7. фебруара из Милвокија у Њу Орлеанс, франшизу која је носила име Хорнетс када је наступао за њу претходни пут (2010-2014).

Само месец дана касније, овај тим подељен размирицама и незадовољством, "пукао је" по линији Боби Портис - Миротић и, испоставиће се, до данас се није поново "саставио". Портис је тада у расправи на тренингу младог Фреда Хојберга без најаве ударио песницом у лице Подгоричанина са шпанским пасошем и нанео му повреде због којих је Миротић завршио на болничком лечењу.

Када се опоравио, поред тога што је затражио трејд, невољно се вратио међу "бикове" и коректно одиграо до фебраура 2018. када је трејдован међу "пеликане" за Омера Ашика, Тонија Алена и Џамира Нелсона, а све због тешке повреде тадашње звезде екипе, Демаркуса Казинса.

Ове сезоне почео је импресивно, у октобру је имао просек од 23,1 поена, 9,9 скокова уз 51,4 одсто успешности у шуту из игре, потом је пао на 16,7 поена и 8,3 скокова, али је и даље био међу најефикаснијим играчима лиге на позицији "четири" када се упореде просеци на 36 минута или 100 поседа.

Шпански репрезентативац је у последњим сатима прелазног рока променио клуб и у наредном периоду биће играч Милвоки Бакса! Какав трансфер за један од најјачих састава на Истоку и какво појачање за унутрашњу линију коју чине Брук Лопез и Ерсан Иљасова. 

Пеликанси су се ових дана очигледно одлучили за потпуну реконструкцију тима и крцање фиока будућим пиковима! Њу Орлеанс је у овом послу прошао фантастично. 

Бакси у супротан смер шаљу Џејсона Смита и Стенлија Џонсона. Искусном центру уговор истиче на крају сезоне, за шта ће добити 5.450.000 долара, а слична је прича и са младим крилом Бакса, који ће за ову сезону зарадити 3.940.400 долара.

Много битније од ова два посла јесу пикови које ће Њу Орлеанс добити. Чак четворицу будућих играча из друге рунде! Како је откривено, Пеликансима иду Денверов пик са овогодишњег Драфта, Вашингтонови из 2020. и 2021. године, као и Милвокијев пик из лутрије наредног лета. Овим послом Њу Орлеанс је себи отворио брдо могућности за даље трејдове и слагање потпуног новог састава! 

Миротић је имао велики утицај да се Њу Орлеанс пласира у полуфинале Западне конференције прошле сезоне, а Милвоки је направио велику ствар јер је добио одличног крилног центра и врло доброг шутера, без да се одрекао пикова прве рунде. 

Видећемо ко ће више профитирати из ове операције, а Миротић ће се за минутажу борити са Иљасовом. 

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар